Koncerter

Amber, 28.08.06, Idealbar, København

Den danske trio Amber fejrede udgivelsen af sit nye album One Minute Love Affair med en gratis koncert, og efter en smule begyndervanskeligheder spillede bandet sig op og demonstrerede, hvor fint de balancerer mellem energi og melankoli.Mandag er normalt ikke en spændende dag. Det er om mandagen, man igen kommer i tanke om det stress og jag, som weekenden kun lige havde nået at forjage. Det er mandag, man igen skal tidligt op for at passe studie eller arbejde. På sådan en dag kan det være nødvendigt at blive mindet om, at verden både er større og mindre end én selv. Denne gråvejrstriste mandag udgav den danske trio Amber sit andet album, One Minute Love Affair, og spillede i den anledning en gratis koncert. Og Ambers melankolske toner var den helt rigtige medicin mod en grå og tung start på en ny uge.

Den danske trio fandt den helt rigtige blanding af energi og melankoli. Bandet kæmpede indledningsvis med at finde hinanden, men allerede efter den anden sang var al usikkerhed væk, og derfra voksede de nummer for nummer. Med messende basgange og kraftfuldt trommespil formåede de at finde frem til den smertefulde balancegang, lige før musikken kammer over.

I virkeligheden var det lidt som et afbrudt samleje. Stadig voksede musikken i intensitet og tempo. Med kraftigere og kraftigere trommespil og en bas, der blev mere og mere tydelig i sine rundgange, byggede musikken op til et klimaks, der aldrig indtraf.
På toppen af den messende melankolske duo, der udgør Ambers rytmesektion, ligger Biljana Stojkoska med sin sårbare vokal. Om det skyldtes de gratis drinks eller nervøsiteten over den store aften, vides ikke, men denne aften manglede hun den sædvanlige kraft i stemmen.

Under aftenens to sidste numre var det dog uundgåeligt ikke at lade sig rykke med af trommernes torden og de grædende toner fra bassen. Det var således fyldt med vemod, men stadig i godt humør, at man efter bandet havde spillet sidste nummer forlod Idealbar for at komme ordentligt i gang med den nye uge.

Læs også Undertoners anmeldelse af:
Amber: One Minute Love Affair
Interview med Amber: Et spørgsmål om kommunikation

Karakter:       Bedømmelseskriterier

Leave a Reply