Nyheder

Dälek kommer til Danmark igen

Hvis nu My Bloody Valentine og Public Enemy for 15 år siden havde stødt ind i hinanden i en cementgrå forstad og havde bestemt sig for at lave et band sammen, ville amerikanske Dälek langtfra have været så unik en størrelse på musikscenen, som tilfældet er.

Men Kevin Shields fik (så vidt vides) aldrig den idé at ringe til Chuck D eller vice versa, og derfor er den Newark-duoen Dälek temmelig banebrydende med sit mix af støjrock og hiphop.

Det har det danske koncertpublikum fået glæde af to gange inden for de sidste otte måneder – dels på Musikcaféen i Århus, dels på årets Roskilde Festival – og til september kommer den tredje (og fjerde) mulighed så. Dälek tager nemlig på turnéen i Europa, og det får både aalborgenserne og københavnerne fornøjelse af.

D. 12. september kan Jomfru Ane Gade-stamgæsterne passende tage et smut over for at få et kulturchok i Kattesundet, hvor Dälek spiller på 1000fryd. Derefter snupper duoen så tre dage i Finland for så at vende tilbage til Danmark d. 16. september, hvor det er Loppen, der lægger scene og vægge til.

Leave a Reply