Nyheder

Steve Reich fylder 70

Der er kun få, nulevende musikere, som med rette kan hævde, at de har ændret musikhistorien. En af dem er Steve Reich.

D. 3. oktober fylder Reich 70 år, og det skal selvfølgelig fejres. Nonesuch udgiver i den anledning en femdobbelt cd-box til prisen af en enkelt (dyr) cd. Opsamlingen indeholder blandt andet Reichs komposition Music for 18 Musicians fra 1976, som var det stykke musik, der for alvor gav ham international anerkendelse. Boksen blegner dog i forhold til den tidobbelte opsamling, der udkom, da Reich fyldte 60.

Som fejring af fødselaren vil der omkring 70-årsdagen være en udstilling i The Barbican Centre i London, hvor musik og film vil fortælle om Reichs liv og værker. Man kan allerede nu over internettet sniglytte til en podcast om hans 60’er-karriere.

I London er der en række koncerter, blandt andet en remix-koncert, hvor Steve Reich spiller sammen med Coldcut, Kronos Quartet og Konono No 1. Steve Reich vil i anledning af sin fødselsdag desuden opføre værket Daniel Variations i New York – et værk til minde om den amerikanske journalist Daniel Pearl, der blev dræbt i Pakistan i 2002 af muslimske fundamentalister.

Besøg Steve Reichs hjemmeside

Leave a Reply