Nyheder

Dansk postpunkband genudgives

Tryghed & Tristesse er både en tekstlinje fra Olesen-Olesen-sangen “Anonyme Melankolikere” og navnet på et lille odenseansk pladeselskab. Pladeselskabet genudgiver nu postpunkbandet De Må Være Belgieres eneste udgivelse; en 7″-single med tre numre. Singlen udkom oprindeligt i 1983 på jyske Replik Muzick, der også udgav singler med netop brødrene Olesens gamle postpunkband Sort-Hvide Landskaber.

Århusianske De Må Være Belgiere praktiserede en sortrandet og intens rockmusik med lyriske danske tekster. Fra datidens britiske musikscene er Josef K og Joy Division nærliggende referencer. Bandets intensitet kom også til udtryk på scenen, hvilket man kan høre på den koncertoptagelse fra 1983, der også er med på genudgivelsen.

Cd’en med De Må Være Belgiere kan købes for kun 100 kr. direkte fra Tryghed & Tristesse eller i udvalgte pladebutikker fra den 23. oktober. Inden da er det muligt at høre numre med det danske postpunkband på Myspace.

Trackliste:

1. Cirkler
2. Ingentid
3. Synsforstyrrelse
4. Den første stråle
5. Cirkler
6. Kanter
7. Polka
8. Synsforstyrrelse
9. Stille timer
10. Susan & Gud
11. Op ad en grædemur
12. Stille-stille
13. Ingentid
14. Waiting for the Man
15. A Tribute

1.-3.: 7″-single oprindeligt udgivet af Replik Muzick i maj 1983
4.-15.: Musikcafeen i København d. 29 juni 1983, optaget direkte på transportabel kassettebåndoptager.

Leave a Reply