Nyheder

The Clientele spiller disco

Det ligner punk, men er det ikke.

Engelske The Clienteles kommende plade, God Save the Clientele, er nu på skinner og forventes at udkomme i starten af foråret. Den punk-relaterede titel dækker ifølge bandet selv blandt andet over et disco-nummer.

Disco er måske næppe den stilart, de fleste fra bandets voksende fanskare ville forbinde med The Clienteles foreløbige CV, men den skulle nu være god nok. Forsanger og guitarist Alasdair Maclean beskriver selv det endnu ubetitlede nummer som “kronjuvelen på et ganske skizofrent album.”

På bandets sidste plade, Strange Geometry, stod den excentriske franskmand Louis Philippe for pladens markante strygerarrangementer. Philippe får lov at gøre det igen på God Save the Clientele, og denne gang i en målestok, der ifølge Maclean er “mere Scott Walker end “Eleanor Rigby”.”

I det hele taget har det ganske kontrolfikserede band i denne omgang sluppet tøjlerne og har overdraget ansvar til både produceren Mark Nevers (Lambchop, Silver Jews, Will Oldham) og gruppens nye, fjerde medlem, den kvindelige violinist Mel Draisey.

Sangtitlerne til det nye album inkluderer bl.a. “Here Comes the Phantom” og “Kill the Drummer”.

Leave a Reply