Nyheder

Roky Erickson spiller til Roskilde Festival

Wakeup-call til alle syrehoveder

Nu har vi fået en uovertruffen grund til at tage til Roskildefestivalen til sommer: Den legedariske garage-psych-superstjerne Roky Erickson skal spille! Det skriver det svenske musikmagasin Sonic.

Erickson blev kendt i 60’erne som frontfigur i den texanske gruppe 13th Floor Elevators, som udgav tre klassiske psychplader i 1966-68 (især de to første, The Psychedelic Sounds of … og Easter Everywhere, er klassiske; den tredje, Bull of the Woods, er også god, men ikke helt så legendarisk). Siden har han opnået status som den psykedeliske musiks ubestridte konge.

Ericksons liv tog en uheldig drejning fra slutningen af 60’erne, da han blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Men trods sine mentale problemer har han alligevel formået at udsende en række soloplader, som er seriøst nervepirrende. Der er virkelig god grund til at glæde sig til koncerten.

Ventetiden kan man for øvrigt slå ihjel med den næsten nye dokumentarfilm You’re Gonna Miss Me om Ericksons liv og familie. Det er spændende sager.

Leave a Reply