Nyheder

Bad Brains vender tilbage med nyt album

USA’s måske bedste punkband nogensinde, det særprægede rastafari-hardcoreband Bad Brains, vender tilbage med et nyt album, som udkommer på Megaforce den 25. juni. Pladens titel er Build a Nation, og den er produceret af Adam Yauch fra Beastie Boys, som tidligere har reklameret for gruppen ved forskellige lejligheder.

Nu er der måske ikke ligefrem grund til at vække Tordenskjolds

Bad Brains omkring 1982

soldater. For selv om Bad Brains er et utrolig godt band, så skal guderne vide, at de er gået i opløsning og er blevet gendannet adskillige gange med et uheldigt resultat til følge. Først forlod forsanger H.R. og trommeslager Earl Hudson, som i øvrigt er brødre, gruppen i 1989 for at spille reggae. I 1993 kom de med igen, fordi Bad Brains var blevet tilbudt en kontrakt af Epic (lad os gætte på, at Kurt Cobain spillede en rolle i det). Desværre gik det dårligt med resultatet, albummet Rise, og gruppen smed ankeret endnu en gang. Dog kun indtil 1995, hvor de blev tilbudt en ny guldrandet kontrakt, denne gang af Maverick Records. Det resulterende album God of Love var imidlertid igen ret problematisk. Bad Brains stoppede igen. Nu er de så tilbage …

Nu kunne det måske lyde, som om vi kan forvente en ret middelmådig plade. Men mindst én ting taler for, at Bad Brains står foran at bryde den onde cirkel af brud og middelmådig gendannelse. For ifølge rygtet er planen at vende tilbage til stilen fra gruppens selvbetitlede debutplade fra 1982 – en af historiens stærkeste udspil. Det vil sige: En hårdkogt blanding af ustyrlig speedpunk og udkogte reggae-hyldester til Jah. Vi håber.

Leave a Reply