Nyheder

Septembers koncerter: NY, 9000, Alaska og Wisconsin

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Undertoner fremtryller nu: september.

Efteråret står for døren og Undertoner anbefaler at opbløde studiestart, jobstart og et farvel til de lyse sommeraftener med en sær blanding af melodistumper og støj fra New York, nordjysk fødselsdagsfest, lyden af vinter i Alaska eller hjerteskærende singer/songwriter-poesi fra Wisconsins skove.

Alaska In Winter: Genert mand bag stuebirk.

For første gang gæster New Yorker-bandet Black Dice Danmark. Med deres særegne blanding af manipulerede lydbidder, electronica og ren støj indfanger de publikum i et unikt univers med tilhørende visuals. På plakaten kaldes det »lysende lyd af destilleret elektricitet«. Bandet har eksisteret siden 1997 og deres seneste album Load Blown blev sluppet løs sidste år. Black Dice spiller tirsdag d. 9. på Voxhall i Århus og fredag d. 12. på Under Vand (Kay Fiskers Plads) i København. Billetter til koncerten på Under Vand kan købes i Soundstation eller via bankoverførsel ved kontakt til arrangørerne Escho på info@escho.net. På Undertoner kan du stadig nå at vinde billetter til Århus-koncerten.

Fredag d. 19. er der fest i det nordjyske. Her fejrer Studenterhuset i Aalborg 12 års fødselsdagsfest fra kl. 15. Der er gratis entré og denne dag er ølpriserne som for 12 år siden. Der er altså rig mulighed for at fejre dét sted i Nordjylland, der tiltrækker de bedste koncerter. The Floor Is Made of Lava spiller op til dans sammen med det norske garagerockband The Goo Men, den lokale “electro-bebop”-prins, Prins Nitram, de festlige retrorockere i Highway Child samt dj’s fra Klangsystemet og Dub Collective.

Enmandsbandet Bon Iver alias amerikanske Justin Vernon har efter sigende taget navn efter en international fejlstavning af fransk for “god vinter”. Det anmelderroste debutalbum For Emma, Forever Ago er en samling vedkommende og af og til skæve singer/songwriter-numre indspillet i løbet af Vernons tre måneder lange isolation i en skovhytte i Wisconsin. Den slags er altid en god historie og i dette tilfælde også med et godt resultat. Lyt selv lørdag d. 20 på Voxhall eller torsdag d. 25. i Store Vega. Opvarmningen til begge koncerter står Anais Mitchell for.

September byder på endnu et nyt bekendtskab i form af endnu et amerikansk enmandsband, nemlig Alaska In Winter. Manden bag projektet, Brandon Bethancourt, har skabt sin afdæmpet smukke debut med den misvisende titel Dance Party in the Balkans i samarbejde med Beirut alias Zach Condon, der også medvirker mange steder på albummet. Der er en del smagsprøver at finde på Alaska In Winters myspace-side. Alaska In Winter besøger Rust i København torsdag d. 25. med Altmodisch og The Liberty Balance som opvarmning. Hvis du ellers kan undvære en aften med dem her kan Alaska In Winter også opleves på Musikcaféen i Århus dagen efter.

Følg løbende med i de anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply