Nyheder

Februar: Gang i koncerterne igen

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Vi er stolte af at kunne præsentere: Februar.

Efter en lille feriepause i koncertfattige januar er Undertoners koncertanbefalinger hermed stærkt tilbage. Spillestederne landet over er også oppe i omdrejninger igen og det kan ses på de mange spændende koncerter, som de næste måneder byder på.

Islands

Allerede her i februar er der nok at fremhæve, men for at starte et sted vælger Undertoner i denne kolde måned at starte på Island. For på fredag den 6. februar får Musikcaféen i Huset i Magstræde i København islandsk besøg af Kira Kira, aka. Kristín Björk Kristjánsdöttir, der spiller dæmpet småelektronisk minimalpop med brug af blandt andet xylofoner, spilledåser og legetøj. Det lyder lidt a la Múm, som Kira Kira også har arbejdet sammen med i kunstnerkollektivet Kitchen Motors. Opvarmningen står den danske electronica-dame Heidi Mortenson for.

Tirsdag den 10. februar kommer det canadiske indiepopband Islands for første gang til Danmark, hvor de giver koncert i Lille Vega i København. Bandets debut Return to the Sea fra 2006 fik flotte anmeldelser med på vejen fra Undertoners anmelder, og sidste år fulgte Islands op på succesen med det ligeledes fine album Arm’s Away. Hvis du misser dem i Lille Vega, kan du forsøge igen når de spiller på Debaser i Malmø fredag den 13. februar.

Fono’gram Agency står bag en række af vedkommende danske undergrundsnavne, og der er mulighed for at høre hvad de har at byde på når de holder Labelnight på Loppen på Christiania fredag den 20. februar. Her spiller The Seven Mile Journey, My Beloved, Fifty Foot Spiders og Spektr alle live. Især Spektr er værd at anbefale med deres instrumentale, filmiske retrorock fra efterårets debut, B/W vs. Technicolor, og guitarist Manoj Ramdas (ex-Raveonettes), der altid er en livlig fornøjelse på en scene.

Bloc Party er blandt de britiske indierock’ere, der efterhånden har fået både stor anerkendelse og succes, blandt andet for deres seneste album Intimacy. Bandet skulle have spillet i KB Hallen i november 2007, men måtte aflyse koncerten på grund af sygdom. Nu kan skuffede fans glæde sig til at opleve bandet i Store Vega i stedet, og det gør de vist også – koncerten er i hvert fald udsolgt.

Sidst på måneden begynder desuden Sune Rose Wagners turné. Herren lægger ud med at spille numre fra sit nyligt udkomne soloalbum 25. februar på Voxhall i Århus og fortsætter gennem en længere række danske byer indtil midten af marts.

Hold øje med datoerne og se hvilke koncerter, Undertoner ellers kan anbefale i koncertkalenderen.

Leave a Reply