Nyheder

Fredagsvideo: Malajube: Porté Disparu

Canadisk indierock lydspor til mordgåde

En krimi. Det var sådan noget, man godtede sig med i gamle dage fredag aften. Gamle dage betyder i den her kontekst, da jeg var knægt. Så viste DR gerne en eller anden britisk serie, det gør de vist stadigvæk, og så kunne man sidde der og følge politiets opklaring i ro og mag og hjemmebag.

Men det er jo nye tider, verden er global, så vi må finde os i at få vores krimier fra nye, spændende kulturer. I det her tilfælde den fransktalende del af Canada. I 2007 udgav Malajube deres debutalbum Trompe l’oeil, der lovede godt for gruppens videre færd. Nu er de så klar med opfølgeren, der udkommer 19. februar og hedder Labyrinthes.

I den forbindelse har de lavet en video til nummeret “Porté Disparu”, der ligner en vaskeægte mordgåde, men narrativet er godt nok lidt mere fucked, end hvad jeg var vant til som barn. Det var ikke butleren, der gjorde det.

Leave a Reply