Nyheder

NOFX første band på Roskilde Festival 2010

NOFX har været i seng med hinanden siden 1983. Foto: Bryan K. Wynacht
NOFX har været i seng med hinanden siden 1983. Foto: Bryan K. Wynacht

NOFX har været i seng med hinanden siden 1983. Foto: Bryan K. Wynacht

I dag har alle medier buzzet med den første offentliggørelse til Roskilde Festival 2010. Hvis man var ivrig efter at åbne lågen i Roskildes julekalender, kunne man allerede lidt over midnat få afsløret, at NOFX spiller på næste års Roskilde Festival. Lidt senere i dag blev det så også offentliggjort i deres nyhedssektion.

Det bliver nok ikke NOFX, der sælger Roskilde ud til næste år. Selvom bandet har eksisteret i over 25 år, var deres primære storhedstid tilbage i 90’erne, hvor de faktisk også spillede på Roskilde Festivalen. Det var i 1995 og mit første år på Roskilde. Koncerten var fyldt med jokes, flabede kommentarer til publikum og en afslappet stemning. De var et godt liveband dengang, men spørgsmålet er, hvordan de klarer sig nu 14 år efter, hvor den skatepunk-scene, de kommer fra, ikke er så populær som dengang, hvor Bad Religion, Offspring og deslige var the shit. Green Day har godt nok formået at få et comeback, men de har også opdateret deres stil. NOFX har nok deres gamle fans endnu, men har næppe vundet nye hoveder de sidste mange år.

Ikke ligefrem den mest visionære booking af Roskilde Festivalen, men måske kommer der nogle blockbustere på lørdag, hvor DR2 sender temalørdag om Roskilde Festival. Det antyder festivalen i hvert fald selv.

Leave a Reply