Plader

We Were Born Canaries: s.t.

Dreng møder pige. I denne version er dreng fra det hårde gademiljø, og pige er fra den mere flyvske folksfære. Tilsæt så et langt bandnavn, og sød musik opstår. Det lyder som en kliché, men det er det heldigvis ikke. We Were Born Canaries’ selvbetitlede debutalbum byder på let og lækker indiepop – dog uden de store armbevægelser.

De er dygtige, Jakob Steen og Stine Grøn. Og de klæder hinanden godt. Sammen udgør de indiepopduoen We Were Born Canaries, som nu er klar med deres første udspil: et ni numre langt album fyldt med stemninger og drømme fra de støvede landeveje og den søvnige provins.

Steen er hiphop-producer, og Grøn er folksangerinde. Umiddelbart to meget modsatrettede genrer, men modsætningerne viser sig at mødes umådelig smertefrit – faktisk ender samarbejdet med at blive en gevinst for begge. We Were Born Canaries, der er mixet af Brian Batz (Sleep Party People), fremstår nemlig fra første skæring som et utrolig velproduceret album, hvor samplede beats og programmerede trommer smukt støtter op om den rene, sikre vokal.

Bedst fungerer projektet på numrene ”Dead in the Silence” og ”My Beat”. De er catchy og melodisk finurlige og dét på en befriende, underspillet måde, der giver lytteren tid og plads til at lytte. Meget behageligt, meget cool.

Sådan kan man sige om de fleste af albummets numre, og det er her, det bliver problematisk: Selvom lyden er god og melodierne ligeså, drukner de lidt i helheden, og det er svært at skille numrene ad i de første par gennemlytninger. Der går lidt for meget stuestemning og baggrundsmusik i den, hvilket er hyggeligt nok, men numrene og bandet fortjener bedre.

For uanfægtet at mange af skæringerne netop har den opfindsomhed, man godt kan savne i strømmen af drømmende, støvede indiepopplader, bliver det aldrig rigtig spændende. Lytteren bliver trygt ført igennem de ni numre, og der bliver ikke taget mange chancer.

Et nummer som ”I Still Like To” har for eksempel potentiale til at blive rigtig rørende med sin fine, ærlige tekst og tomme, rungende klange under vokalen. Men det løfter sig aldrig rigtigt og ender faktisk med at blive lidt kedeligt.

We Were Born Canaries skal nu nok få sig et pænt antal tilhængere alligevel. Og det er fortjent. Alt i alt er det en fin og seriøs debutplade, de har skruet sammen, og den vokser helt klart med antallet af gennemlytninger. Dygtigt og lovende – og behageligt selskab til en kop kaffe i forårssolen.

★★★★☆☆

Leave a Reply