Nyheder

Indsamling til fordel for Mother Sparrow-udgivelse og -hyldestkoncert

Skrevet af Troels Sørensen

Da det danske sovekammerindie-projekt Mother Sparrows frontmand for tre år siden gik bort, blev en stor del af hans materiale glemt i gemmerne. Nu skal musikken vækkes til live gennem en hyldestkoncert og en udgivelse, der, om alt går efter planen, bliver en realitet ved hjælp af crowdfunding.

Det danske sovekammerindie-projekt Mother Sparrows udgav for tre år siden den kombinerede digt- og musiksamling Min lillebror/Have a Heart. Kort herefter gik bandets frontfigur Jannick Wiinblad bort alt for tidligt, og bandet gik i opløsning, men nu skal kompositionerne vækkes til live igen. Projektmageren Carina Randløv står bag en hyldestkoncert, hvor en række Mother Sparrow-numre fortolkes af musikalske venner af bandet, og som skal afholdes på Loppen den 9. februar 2013.

Randløv fortæller om projektet: »Det drejer sig om, at jeg længe, faktisk et ret langt stykke tid nu, er blevet ved med at være meget meget glad for den lille simple cd, der lå bagi Christel Wiinblads udgivelse. Den lå bare så meget i skyggen af den 11. time og Christel Wiinblads forfatterskab, når man søgte på Mother Sparrow. Jeg blev for trekvart års tid siden pludselig spontant grebet af en lyst til at der skulle ske mere med det materiale fra Mother Sparrow. Jeg var meget ærgerlig over hele tiden ikke at kunne finde det derude på nettet.«

Indtil videre har blandt andre Brian Batz (Sleep Party People), Kaspar Kaae (CODY), Boho Dancer, Den Fjerde Væg, Andreas Hjertholm (Atomfax), Cavio, David Fjelstrup (From Sarah), My Lambertsen og The Nielsen Sisters meldt deres ankomst på Loppen – alle med deres egne fortolkninger af Mother Sparrows numre.

Ud over koncerten på Loppen arbejder holdet bag også på at lave den digitalee hyldest Mother Sparrow: A Compilation: En dobbelt ep med albummene Gust og I made a friend.

Projektet skal realiseres gennem crowdfunding og kan støttes her ved at donere et beløb eller på forhånd investere i koncertbilletter eller fysiske udgivelser. Du kan også læse mere om sagen på Facebook.

Leave a Reply