Nyheder

Playliste: Best of Beach House

Beach House: Victoria Legrand og Alex Scally
Skrevet af Anna Møller

Oy, hvor ville du bare ønske, du skulle med til den udsolgte Beach House-koncert tirsdag den 6. november. Varm op til en aften på Vega med drømmepop-duoen eller til en aften med vasketøj, “Luksusfælden” og Beach House på stereoen.

Beach House: Victoria Legrand og Alex Scally

Tirsdag den 6. november spiller den amerikanske drømmepopduo Beach House udsolgt koncert på Vega som en del af deres omfattende ‘Frightened Eyes’-tour, og om man så har fået billet til herlighederne eller ej, så er der med tirsdagens koncert en lovlig undskyldning for at sætte Beach House på repeat og dykke ned i de mange æteriske og næsten bedøvende numre fra det p.t. otte år gamle band.

Playlisten herunder strækker sig kronologisk fra den selvbetitlede debut fra 2006, hvor især “Apple Orchard” peger mod lyden på de senere albums, og nummeret fandt da også vej til Pitchforks mp3-mixtape i 2006.

To år efter debuten udkommer Devotion, hvor den franskfødte sangerinde Victoria Legrands vokal trækkes en anelse længere tilbage i lydbilledet, mens den dragende sirenesang vender tilbage til sin centrale placering på det, der vel for alvor kan betegnes som duoens gennembrudsplade, nemlig Sub Pop-udgivelsen Teen Dream fra 2010.

Med på pladen er en ny version af nummeret “Used to Be”, der ellers blev udgivet i kølvandet på Devotion. Teen Dream trækker Legrands vokal og dertilhørende vokalmelodi længere frem, så hendes sløve og melankolske stemme kan anes tydeligere gennem det disede lydlandskab. Teen Dream skulle ifølge guitarist/bassist/keyboardspiller Alex Scully være kendetegnet ved, at der ikke er brugt megen rumklang, men det er vist et relativt udsagn… Pladen fik virkelig gode anmeldelser hele vejen rundt og endte da også højt oppe på adskillige lister over årets bedste albums, inklusiv Undertoners årsliste, der havde Teen Dream på førstepladsen.

I den tidlige sommer 2012 udkommer så Beach Houses fjerde studiealbum, Bloom. Chris Coady, der producerede Teen Dream, er ligeledes inde over produktionen her, og umiddelbart er det da også en direkte fortsættelse af lyden fra dets forgænger. Selv beskrev jeg pladen med følgende ord: »Lydbilledet er let og luftigt, men indeholder samtidig en bevægelighed som fed silke, der sådan daler langsomt fra højder.« Førstesinglen “Myth” betegner ligeledes et af duoens største hits, og Scally og Legrand synes på albummet at forstærke hinandens udtryk, mens flere af numrenes strukturer og hooks synes opløst i flot produktion uden de store overraskelser.

Koncerten med Beach House på Vega tirsdag den 6. november 2012 er ikke overraskende udsolgt. De fleste af Beach Houses kommende turnékoncerter er i øvrigt også udsolgte, men der burde stadig være billetter til koncerten i Berlin 10. november. Se mere her.

Leave a Reply