Konkurrencer

Vind billetter til Roskilde Festival 2013

Foto: Vegard S. Kristiansen
Skrevet af Redaktionen

Vil du med ud og opleve geden, dyrekollektivet og de andre artister på Dyrskuepladsen i Roskilde, så er det nu, du skal være vaks. Undertoner udlodder to billetter til årets Roskilde Festival. Grav dit lyriske jeg frem og kom i sving.

Foto: Vegard S. Kristiansen

»Tørsten, Gudinde! Besyng, som greb festivalgængerne rædsomt, og fester i tusindtal dem voldte.«

Sådan kunne “Illiaden” have startet, hvis Homer havde været på Roskilde Festival. Vi kan nok blive enige om, at vi hellere vil tilbringe en uge på Dyrskuepladsen i Roskilde end 10 år på en slagmark i Antikken. Og det selvom der nok er støvet græs, lunkne øl og store menneskemængder begge steder.

Undertoner hylder pacifismen og den gode musik ved at udlodde to billetter til årets Roskilde Festival.

Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at finde din indre digter frem. Bare rolig! Vi har ikke tænkt os at forlange episke heksameterdigte – et godt gammeldags haiku kan klare ærterne.

Harjko-hvad-for-noget, spørger du måske. Findes det som et filter på Instagram? Næ, men det betragtes som lyrikkens svar på fotografiet, fordi det kan beskrive en situation med få ord. Alt, du skal gøre, er at skrive et lille digt på tre linjer. Der er ingen krav om rim eller rytme, men digtet skal være bygget op med fem stavelser i første linje, syv stavelser i anden linje og fem stavelser i den sidste linje.

Vi har hvæsset fjerpennen og skabt disse fire små mesterværker til eksempel:

jorden under dig / lyset gennem skyerne / bobler indeni

tisstøv i lungen / hostet kommer nedefra / blod på papiret

tonestigens dal / svinger så langsomt mod dig / rul længere ned

kvalmen stiger op / husk aldrig mere Fernet / Goat spiller på grøn

Vi smider en Roskilde-billet efter hver af de to Undertoner-læsere, der skriver det sjoveste, flotteste, mest kreative eller rammende haikudigt om at være på Roskilde Festival. Slip fantasien løs og send os dit forslag ved hjælp af formularen herunder senest torsdag den 24. maj.

Tak for jeres mange fine besvarelser. Vi kontakter de to vindere i weekenden og offentliggør derefter de bedste digte her på siden.

16 kommentarer

 • Hej Ditte

  Vi finder vinderne, umiddelbart efter fristen for at deltage i konkurrencen er overstået.

  Mvh. Signe

 • Hai-ku digt afsendt
  håber i kan lide det
  og sender billet !

  (jeg undskylder at jeg sendte 2 gange, men glemte desværre et f i første forsøg. Håber jeg stadig har en chance.

 • Sendte ind for et par uger siden, men fik ingen kvittering. Spørgsmålet er om man overhovedet får det? :)

 • Hej Mads

  Nej, der kommer ingen kvittering. Men når du har trykket “Send”, fremgår det af siden her, at din besvarelse er afsendt.

  Mvh. Signe

 • Hmm, hvis jeg så har sendt 3 digte i én konkurrence-besvarelse, er jeg så diskvalificeret?

 • Hej!
  Fristen var torsdag den 24. maj, men 24. maj var i går fredag?
  Jeg sendte et digt i går, og jeg håber, det ikke var for sent, men at I blot havde skrevet ugedagen forkert.
  Vh MM

 • Hej Mette-Marie

  Nej, vores overblik over kalenderen er ikke specielt imponerende. Men alle digte, der kom ind i går, er selvfølgelig også med i konkurrencen.

  @ Ditte: Vi har ikke diskvalificeret konkurrencedeltagere, der har indsendt flere digte. Vi har blot taget det bedste i betragtning.

  Mvh. Signe

 • Hej Trine

  Vi offentliggør de to vinderdigte her på siden i morgen tidlig.

  Mvh. Signe

 • Men hvis i har taget det, i synes er best i betragtning, hos dem som har indsendt flere digte, så er det lidt ærgerligt for os, som havde flere gode forslag, men kun sendte det ene, fordi man kun måtte sende et.. Jeg havde for eksempel 1 andet digt, som var ret sjovt, som i måske bedre havde kunne lide end det, jeg sendte ind..

 • Hej Julie

  Det kan du have ret i. Der var dog ingen af de konkurrencedeltagere, der indsendte flere digte, som vi overhovedet havde i betragtning til at vinde en billet. Havde det været tilfældet, havde vi nok håndteret sagen anderledes.

  Næste år udspecificerer vi tydeligere, at vi kun vil acceptere ét bidrag pr. deltager. Og indtil da står de indsendte bidrag som et ret godt eksempel på, at man kommer en del længere med kvalitet end med kvantitet.

  Mvh. Signe