Koncerter

Roskilde Festival 2013: Matthew E. White, 06.07.13, Odeon

Skrevet af Andreas Overgaard

Matthew E. White leverede en kort, selvsikker og hyggelig koncert på Roskilde Festival, hvor de soulede og jazzede skæringer kom til sin fulde ret i sommervarmen.


Matthew E. Whites debutplade Big Inner udkom sidste år i USA, og tidligere i år i resten af verden til meget stor anerkendelse blandt anmelderne. Den hjertevarme plade bestod af blot syv skæringer, som med et blødt og detaljerigt lydbillede blandede soul, jazz, gospel, rock- og popmusik, og hvor de eftertænksomme og undrende tekster blev leveret på overbevisende vis af Whites dybe og afslappede stemme. Live er White bakket op af hans faste backingband Spacebomb, og i dagens anledning havde den fuldskæggede Virginia-mand medbragt en dansk blæsertrio, der skulle løfte de sjælfulde sange op på pladens højder.

“Steady Pace” blev leveret, som var det en slags tilbagelænet sommerhymne, og selv de mennesker, der sad uden for Odeon, virkede til at nyde det. Der kom nogle rockede udbrud i den lidt omarrangerede udgave af “One of These Days”, som også fungerede udmærket, men White og bandet var allerbedst, når de holdt sig til formlen.

Ud over fire numre fra Big Inner blev vi serveret en b-side i form af “Ain’t That What Love Is”, samt to velvalgte covernumre med Neil Youngs “Are You Ready for the Country” og Randy Newmans “Sail Away”. Hvor Young-coveret fungerede rigtig godt, blæste sidstnævnte væk i en pludselig meget lav lyd, der fuldstændig druknede Whites vokal og dermed ødelagde, hvad der eller lød til at være et ganske udmærket cover.

Med den 10-minutter lange “Brazos” afsluttede White en lidt kort koncert, hvor man måske havde håbet på, at han ville have spillet hele pladen, når den nu alligevel ikke er så lang, og det kun er dét materiale, han har til rådighed. Hvad han faktisk spillede, var dog for det meste ganske fremragende, og når det samtidig blev leveret af et mere end kompetent band, var der kun få andre, der ville have været et bedre match til den varme sommersol.

★★★★½☆

Leave a Reply