Koncerter

Roskilde Festival 2014: Haim, 04.07.14, Arena

Skrevet af Sabina Hvass

Fra det ene kvindeband til et andet. Jeg går ret opløftet fra Warpaint-koncert på Avalon mod Arena, hvor det ditto Californien-baserede kvindeband Haim spiller. Rå står de der med deres feminine udtryk og velspillede poprock, der kaster noget svingende bølger af energi ned gennem rækkerne på Arena.

Haim, CD of the weel

Buldrende bas starter “Falling” og følges op af en noget mekanisk “If I Could Change Your Mind”. Bassist og vokalist Este Haim spørger pænt, om bandet må jamme, og publikum virker mere end o.k. med det og klapper begejstrerede. Efter en småkedelig udgave af “Honey and I” er det igen Este, der denne gang opfordrer kraftigt til »ass-shaking« – til “My Song 5” bliver det dog ikke til meget røvrysten, og vokalen slutter også lige syd for mål.

Søstrene i Haim virker meget betagede af deres udsigt fra scene og bringer lyset op for at se publikum, der kvitterer med en invitation på hvidvin efter koncerten. De lidt varmedøsige folk i crowden retter specielt opmærksomheden mod scenen, da Danielle Haim sætter sig bag trommerne til et cover af Beyoncés “XO”, og Este påtager sig noget af en udfordring vokalmæssigt. Men da de tre søstre og backingbandet groover, så er det synd at sætte en særligt fed streg under de meget svingende vokalpræstationer. Til gengæld har de ret god gennemslagskraft mellem numrene, hvor især Alana Haim holder tonen munter. “Don’t Save Me” figurerer som en tydelig pleaser mod slutningen i det timelange set, og lidt opfordret craziness bliver det også til med den kærlighedknugede tekst i “Forever”. Kastende med de lange lokker runder de af med “The Wire”, en lille stomp-agtig trommmesession og en lidt forkølet konfettikanon.

Det er svært ikke at lægge mærke til det rutineprægede, og nærmest utålmodige, livegengivelser af numrene fra debuten Days Are Gone. Og var det ikke for et veloplagt Arena, kunne man fristes til at tro, at bandet kunne have sluppet ubemærket fra at spille samme sæt, som de gjorde på Vega i februar. Taget en smule på rutinen, men bestemt en festlig fredagskoncert.

★★★★☆☆

Leave a Reply