Plader

Peter Dahlin: False Directions EP

Skrevet af Ivan Petersen

Svensk tristesse.

Peter Dahlin er en 21-årig svensker fra Göteborg, der helt og aldeles alene har skrevet, indspillet og udgivet ep’en False Directions. Dahlin har med egne ord fået inspiration “från några av livets mer dystra tilfällen. Självupplevda saker som man forhöppningsvis är på väg att komme över.” Han har med andre ord ondt i hjertet, hvilket udgivelsens fire sange også tydeligt vidner om.

Det starter udmærket med titelnummeret, der faktisk er lidt af en ørehænger. Der er som på udgivelsens øvrige numre en meget spartansk instrumentering, nemlig i dette tilfælde akustisk guitar, tamburin, noget der lyder som et orgel, men også kunne være en bas, der var blevet fiflet lidt med, og så selvfølgelig vokal. At præcis denne sang til gengæld i høj grad skiller sig ud fra det øvrige materiale, skyldes en vokal, der lige er en kende bedre produceret, en fin melodilinje, og at lyrikken ikke forekommer helt så udleverende som ellers. Det er selvfølgelig en smagssag, men jeg får det næsten selv helt skidt med linjer som »lying on the kitchen floor / Screaming, crying / My dearest mother, I’m so sorry you had to see it,« der stammer fra sangen “Everything Was Too Much”.

Som det formentlig allerede er fremgået, er jeg således knap så glad for de sidste tre numre, der er uden variation og i øvrigt lige mangler det sidste for at være rigtig gode. Nu er det så heldigvis “kun” en ep, så der er vel ikke andet at sige til det, end at Peter Dahlin tydeligvis har kompetencen til at skrive fængende melodier, så det skal han endelig blive ved med. Det, der halter, er enten udvælgelsen af materiale, eller at der endnu ikke er tilstrækkeligt af samme. Denne gang må han derfor nøjes med en karakter, der ligger lidt under middel.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar