Plader

Taxi Taxi!: Still Standing at Your Back Door

Skrevet af Jesper G. Kaufholz

Taxi Taxi! imponerer med et nærmest fejlfrit debutalbum, men bliver aldrig mere end en behagelig afledning.

Svenske Taxi Taxi!s debutalbum er seneste udgivelse fra Rumraket, danske Efterklangs eget label. Derudover er der langt fra tale om en debut, da Taxi Taxi! allerede har udgivet et mini-album og en digital single gennem selskabet, men der er alligevel tale om to meget unge kvinder (årgang 1990), som allerede fra 15-årsalderen har haft gang i sangskriveriet.

Som det derfor kan forventes, fejler Taxi Taxi! ikke noget – det skulle da lige være nuttethed. De to svenske teenagetvillinger spiller perfekt eksekveret indiepop med stærke singer/songwriter-islæt. Og de går lige til grænsen; der er næsten så meget skønhed, at det bliver svært at holde ud.

De spinkle sange fokuserer på at præsentere vokalen og skønsangen, men de to unge kvinder har også øre for, hvornår arrangementet trænger til opbakning. Lydbilledet bliver rundet af af en række musikalske legekammerater, der leverer akkompagnement i form af trommer, percussion og strygere, men generelt giver sangene indtryk af at være komponeret til en hyggelig lille bar, hvor Johanna og Miriam Eriksson Berhan har publikum inden for nærmeste rækkevidde. Det er poppet sangerhygge, og det er bestemt ikke negativt ment. Når ens spilleglæde og dygtighed kan få banale popsange som “Old Big Trees” til at lyde friske og vedkommende, er det svært ikke at dele begejstringen. Samtidig er Taxi Taxi! også tilpas stilbevidste og forstår at orkestrere deres sange, så de får det maksimale ud af dem. “More Childish Than in a Long Time” er et blændende godt eksempel på dette og befinder sig også langt over resten af albummets niveau.

Når undertegnede er en smule skeptisk, er det derfor ikke på overfor teknik eller duelighed, men nok mest på grund af smag. Det er simpelthen for pænt og friseret. Still Standing at Your Back Door er på den ene side smukt orkestreret og tilrettelagt, på den anden side for meget manipulation til rigtigt at ramme plet. Helt fra det meget moody, lidt uskarpe coverbillede over den buldrende percussion og de blippende maskiner til de perfekte harmonier ryger det over smertegrænsen til det for perfekte.

Der mangler noget kant og lidt smerte, for at det bliver troværdigt. Still Standing at Your Back Door er på alle ledder og kanter gennemført og velsmurt, men der er for meget hygge og for lidt lidenskab. For nogle er dette perfekt, og albummet skal nok glide ned sammen med designerkaffe og croissanter på en cafe i nærheden af dig.

★★★☆☆☆

Lyt til “More Childish Than in a Long Time”:
[audio:http://rumraket.com/music/Taxi_Taxi_More_Childish_Than_In_a_Long_Time.mp3]

Skriv et svar