Nyheder

Mark Linkous har taget sit eget liv – R.I.P.

Mark Linkous, hovedmanden bag Sparklehorse, har taget sit eget liv, ifølge en officiel udmelding fra hans familie.

Mark LinkousEndnu en af rockens interessante personligheder har forladt os. Pitchfork rapporterer, at Mark Linkous har taget sit liv ifølge en officiel udmelding fra hans familie til Rolling Stone.

Linkous fik sit gennembrud med Sparklehorses tredje plade, It’s a Wonderful Life, med gæsteoptrædender af bl.a. PJ Harvey, Tom Waits og Nina Persson, og nåede at udgive fire plader med bandet i alt. Senest er han blevet kendt for sit samarbejde med Dangermouse og David Lynch med titlen Dark Night of the Soul, der i første omgang blev holdt tilbage af pladeselskabet, hvorefter albummet blev lækket på internettet, men nu bliver det udgivet senere i år.

Det har aldrig været livsglæden, der har præget Linkous. Eksempelvis oplevede han i 1996 på en tour med Radiohead at få en overdosis af valium, alkohol og antidepressiver, der resulterede i et hjertestop og noget nær invaliditet. Da han for mange år siden spillede på et propfyldt og varmt Loppen for at promovere It’s a Wonderful Life, var det også en apatisk og indelukket Linkous, der mumlede bag mikrofonen.

Nu har han desværre besluttet at ende sit liv. Han vil blive savnet.

1 kommentar

Skriv et svar