Nyheder

Fredagsvideo: Chimes & Bells: “Do The Right”

Skrevet af Anna Møller

Solens sidste stråler kan fanges på Sejerø Festival, der byder på masser af gratis musik denne weekend. Her spiller bl.a. Chimes & Bells, der også leverer denne uges fredagsvideo.

Hvad er bedre end at slutte ferien med at tage på gratis øparadis med glimrende musik og sommerens sidste solstråler?

I dag fredag kunne turen f.eks. gå til den lille ø Sejerø ud for Kalundborg, hvor der i weekenden er gratis musikfestival. I dag spiller TS Høeg, Frisk Frugt, Chimes & Bells, Lonely Boy Choir, Shit and Shine, Nikolas, Awesome Tapes from Africa og Kim LAS, mens lørdag byder på Muslims On Mushrooms, Vagn E. Olsson, ZX, Lamburg Tony, High Wolf, Sejerø Spillemændene, Solhorn, Thulebasen, Ensemble Economique og Shackleton.

Undertonerdarlingsene i Chimes & Bells lægger også lyd og billede til denne uges fredagsvideo med den artrockede “Do The Right” fra den selvbetitlede debutplade fra 2010. Optagelsen er fra Roskilde Festivals X-Sessions og er mørkt medrivende og uden de afsluttende blæsetoner, som ellers er med på albumudgaven.

Hav en skøn fredag, og vi ses måske på Sejerø!

 

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar