Koncerter

Fashion, The, 24.07.03, Rust

For en proppet Café Rust spillede The Fashion bogstavelig talt op til dans. Med deres letbenede rockende melodier satte de gang i en fest, der dog sagtens kunne have varet længere.Det var en torsdag aften, den anden torsdag ud af tre mulige, hvor det danske band The Fashion præsenterede de sange, som i den nærmeste fremtid vil blive udsendt på bandets debutplade Rock Rock Kiss Kiss Combo hos giganterne BMG. For at gøre opmærksom på sig selv forud for pladeudgivelsen havde bandet planlagt 4 koncerter, en enkelt i Århus og hele 3 i København (!), som alle var gratis. De sidstnævnte tre koncerter ville hver især med en uges mellemrum blive spillet på Café Rust.

Det var en af disse særlige aftener. Rust var pakket og fyldt til randen med mennesker. De fleste hang oppe i baren, mens et mindretal havde placeret sig på en række sækkestole, som lå rundt omkring på gulvet foran scenen. Den store menneskemængde kombineret med en sløvt virkende ventilator førte til en temperatur, som umuligt kunne ligge langt fra kviksølvkeglens bristepunkt i et termometer. Men var varmen til trods var der denne summen – en summen af forventning og nysgerrighed. Al denne handlede om The Fashion.

Foto: Søren Solkær/Starbird
Foto: Søren Solkær Starbird

Efter en længere forsinkelse og et dødtrist opvarmningsband (Odessa) var det endelig blevet tid til at høre, hvad drengene i The Fashion havde at byde på. “œMine damer og herrer, dette er et rockshow, så jeg må bede alle jer, der sidder ned om at rejse jer op og komme nærmere.” Med disse selvsikre ord var attituden slået an hos The Fashion, som fra start til slut indtog scenen og skubbede energiniveauet helt til loftet. Og der var virkelig tale om en indtagelse af scenen, hvor bandet havde én ting på programmet: Dansesmittende rockmusik.

Medlemmerne havde iført sig deres karakteristiske lyserøde halsklude, en farve som generelt er gennemgående for alt, hvad bandet rører ved, og som samtidig associerer til 80’erne. Og det er netop i 80’erne og dette årtis new wave, man skal søge, hvis man skal sætte ord på The Fashions musik.

Christoffer Griebels sydende og kitchede keyboardtoner snurrede ind og ud mellem samtlige af sangene på repertoiret, mens hans kantede dans stemte i med trommeslager Jacob Ankær Johansens knaldhårde og taktfaste slag på skindene. Også forsanger Jakob Printzlau dansede lystigt rundt på scenen mellem de vokale udladninger. Sidstnævnte virkede måske en smule for ivrig i sin dans, da han fra tid til anden nærmest måtte stikke i en spurt for en nå til mikrofonen, når der skulle synges igen. Det resulterede i en noget forpustet vokal, samt at enkelte ord blev sunget uden for mikrofonens rækkevidde. Men når Printzlau holdt sig i nærheden af mikrofonen, var det en fryd at lægge øre til hans højt pitchede, ubekymrede vokal.

Sangene i sig selv luftede alene glade vibes. Tag bare sangtitler som Let’s Go Dancing, Break Out Your Recorder og Roller Disco Inferno. Publikum tog gladeligt imod de sitrende popsange, der var pumpet fuldt af en højoktan rockfeeling, som gav intet mindre, end hvad der blev lovet. I bandets afsluttende sang hørte man pludselig linjerne “œI’ve been looking so long at these pictures of you / That I almost believe that they’re real” (Pictures of You af The Cure) og efterfølgende “œI don’t want a place to stay / Get your booty on the floor tonight / Make my day” (Pump Up the Jam af Technotronic), som begge blev indkorporeret i The Fashions egen sang, dog sunget med lettere anderledes toner.

Man følte dårligt, at bandet var gået igang, før de takkede af for denne aften. Måske var det et kort set, eller også var det simpelthen fordi, at det var så pokkers fornøjeligt. The Fashions letbenede rockmusik skal nok lade røre på sig i det danske land, når pladen kommer ud. Bandet beviste i hvert fald med denne koncert, at de har energien og ikke mindst sangmaterialet til det.

Læs også Undertoners anmeldelser af
The Fashion: Rock Rock Kiss Kiss Combo
Viva Vertigo, The Fashion, Vibration Festival 13.02.04
The Fashion, Larsen & Furious Jane, Kira & the Kindred Spirits, Ricochets, Spot 10 i Århus, 04-05.06.04
Interview med The Fashion: Med musikken i centrum

Leave a Reply