Plader

Langsyne: Muscle Rock

Skrevet af Mathias Askholm

Jyske [Langs’y:ne] lancerer deres musik som “teatralsk heart-rock”. På deres nyeste ep betyder det både hjerte som i ‘hjerte og smerte’ og hjerte som i ‘hjertet på rette sted’. Det hele bliver spillet med en overbevisende energi, der er ganske uvant på den danske scene.

[Langs’y:ne] er et fire mand stort band, der har deres rødder i en sønderjysk flække ved navn Gram – et sted, der musikalsk er mest kendt for sit halbal. Rytmesektionen har på trods af en gennemsnitsalder på beskedne 22 år spillet sammen i hele 10 år (!), og den rutine og sikkerhed i spillet giver Muscle Rock sit første U.

Det næste U gør Langsyne sig fortjent til gennem deres indstilling. Stil, selvtillid og lækkert langt hår er kodeord for dette band. Forsanger Michael Momme beskrives i pressemeddelelsen som “manden, som med sin personlighed og attitude får Robbie Williams til at ligne en duksedreng,” og så er stilen sat. Sigtet er rettet mod stjernerne, og hverken selvtilliden eller attituden mangler.

Langsynes musik er bygget op omkring en solid bund af progrock. Oven på dette flyder mathrock-inspirationer sammen med teatralsk rock. Til sammen giver det et meget kraftfuldt og kontant udtryk, et udtryk der trækker i retning af både metal og mere konventionel rock. Det er svært at sammenligne Langsyne med andre bands, da de på mange måder er unikke. Forsangeren Michael Momme overrasker virkelig på Muscle Rock. Han behersker fint hele sangspektret, og hele tiden leveres teksterne med kraft og energi.

Sangene på Muscle Rock er opbygget omkring det tema, som Langsyne har valgt at kalde “teatralsk heart-rock”. Udspillet starter med den kraftfulde “Burnproof Girls”, hvor forsanger Michael Momme erklærer: »I’m still not in love with you baby.« “How to Kill a Comet” samler musikalsk tråden op, men tekstmæssigt er billedet pludselig vendt. Nu beretter Momme pludselig desillusioneret: »I’m still in love with you / I still see / That you were never in love with me.«

Sangene fortsætter i samme vekslende spor. Det ene øjeblik synges der »I just can’t live until you’re dead / and I’ll be out of here« (“Skin”). I den efterfølgende sang er det igen håbløsheden, der har taget magten med en tekst som »Have to get out of here / Into your arms / Hold me tighter and tighter / Squeeze darkness out of me« (“Celebration”). Afslutteren, ep’ens kraftigste, “Kids”, slutter Muscle Rock af med en god omgang pikrock. Teksten siger det hele: »I’m a shadow in the streets / I fill the bars with pregnant teens.«

Langsyne er et godstog på vej igennem den danske rockscene med både retning og kraft. Med denne tredje ep er Langsynes udtryk blevet mere fokuseret, og der kan nu snart ikke være flere gyldige undskyldninger tilbage for, at de ikke allerede er udstyret med en pladekontrakt. Det er de store muskler, der bliver spillet med på denne ep, og det er netop deres kraft og fylde, der er Langsynes styrke.

Langsynes “heart-rock” er et unikt bekendtskab. De dribler flot uden om typiske klichéer som klynk og beskedenhed, og på Muscle Rock resulterer det i fem fuldtræffere af sange.

★★★★★☆

Leave a Reply