Artikler

Undertoners anmeldelser fra Recession 05

2005-udgaven af den grænsesøgende Århus-festival Recession har bestemt ikke haft hverken medvind eller muligheden for at trille ned ad bakke. Efter at 2004-udgaven især organisatorisk lod en del tilbage at ønske, fik arrangørerne kniven af en 200 år gammel digter.

Foto: jint.dk

Den alt andet end subtile fejring af H.C. Andersens fødselsdag sugede pengene ud af de offentlige kulturkasser, og pludselig var der ikke meget at komme efter for Recession.

Derfor var programmet minimeret ret kraftigt i forhold til de to tidligere udgaver af festivalen. Men trods det relativt lille antal optrædende mislykkedes det at gennemføre det annoncerede program. Newyorker-hiphopduoen Cannibal Ox, der var det allerførste navn, arrangørerne præsenterede, viste sig nemlig lige pludselig (kun to dage før deres show!) slet ikke at kunne rejse ud af USA på grund af en samfundstjeneste-dom til en af rapperne.
Det er temmelig uklart, hvordan det kunne gå til, at det angiveligt først så sent gik op for enten arrangørerne eller duoens pladeselskab, at koncerten for resten ikke kunne lade sig gøre.
Noget tyder dog på, at det var selskabet, Def Jux, der havde taget de helt store støvler på, inden de jokkede i spinatbedet, for allerede 30 timer efter Cannibal Ox’ afbud meldte label-chefen El-P sig som afløser.
Og dermed endte dét, der kunne have været en veritabel arrangør-fiasko, trods alt nogenlunde lykkeligt – og hatten af for dét!

Undertoner sendte en skribent af sted til de tre dage i Ridehuset, og her er hans anmeldelser af et solidt udpluk af koncerterne:

Jomi Massage, Mikael Simpson, 18th Dye, 03.11.05
System, Pita, Fennesz, 04.11.05
Grayskul, El-P & Cage, 05.11.05

Leave a Reply