Nyheder

Vinyl Dog Joy spiller live efter 2½ års pause

“Nej! Selv efter en stribe koncentrerede gennemlytninger bevæger dette værk i al dets fortænkthed sig ikke en meter ud fra CDens eget tillukkede kredsløb,” skrev Jyllands-Postens Uffe Christensen om Vinyl Dog Joys debutalbum Stories From the Halfway House, da det udkom i 2002.

Helt så galt i halsen var det ikke alle, der fik kvartettens plade, og henover de næste par år blev det til et par håndfulde koncerter rundt om i landet.

Men siden d. 31. maj 2003, da Vinyl Dog Joy varmede op for Mogwai i Pumpehuset, har bandet ikke givet meget lyd fra sig. Til gengæld har Tanja Jessen haft gang i såvel album-aktuelle Amstrong som sideprojekterne Tender Buttons og 75 Magic Tricks sammen med Vinyl Dog Joy-kollegaen Marc Kellaway, der i juli udgav sit debutfuldlængdealbum som The Catbox Quartet, Running Uphill.

Men nu vender Vinyl Dog Joy altså tilbage – og dét i en ny udgave. Trommeslageren Thomas Bailey har nemlig forladt bandet, og i stedet er sangeren Kenneth Bock trådt ind. Hvor det har bevæget bandet hen, er der endnu ingen forlydender om – men hvis man apropos Jyllands-Posten vil vide mere, skal man bare troppe op på Stengade30 i København torsdag d. 17. november. Her spiller Vinyl Dog Joy nemlig sammen med postrock-trioen Virak.

Leave a Reply