Artikler

Undertoners Roskilde-guide: søndag

Brokkerierne har været mange over søndagens program. Anken har været, at alt for mange bands i samme genre er klemt sammen på festivalens sidste dag, og et hurtigt kig på programmet, der gør, at jeg vil give kritikerne ret: Der er nok ikke andet at indse, at man ikke kan nå alle de NME-hypede orkestre med stramme bukser og sej attitude.

Dagen starter kl. 12:00 på Odeon-scenen med Figurines, der gerne skulle være spillet varme efter en lang turné i USA og Canada som opvarmning for Tapes ‘n Tapes. Eksilnordjyderne har på deres seneste plade fundet den helt rigtige formel: Tag Creedence Clearwater Revivals stylist, tilsæt en stak indierock fra 90erne og drys til sidst med et skud stadion-Springsteen, og du har en velspillende og solid cocktail, der nok skal levere varen.

Efter Figurines tager jeg mig den frihed at gå tilbage til min lejr for at drikke mig alvorligt beruset. Jeg forventer nemlig, at et opkog af en uges fest ender i noget, der kunne minde om en kulmination, når australske Wolfmother spiller på Odeon klokken 16.
De går på scenen med referencerne skrevet med en stor, fed tusch i panden. Det er et sammenkog af Black Sabbath og Led Zeppelin, og de forsøger ingenlunde at skjule det, hvilket er ganske befriende. Hvis Wolfmother overrasker og spiller en koncert under halvanden time, smutter jeg nok forbi Orange for at se girafferne fra The Strokes, som går på klokken 17. Jenny Lewis & the Watson Twins er ligeledes programsat til klokken 17, men den yndige indie-heltinde må undvære mit selskab i eftermiddagssolen.

Allerede først på eftermiddagen er jeg gået glip af Arctic Monkeys på Arena, men heldigvis ødelægger det ikke mit humør, for klokken 18 går de danske smadder-konger fra Hatesphere på Odeon-scenen. Hatesphere spiller en sund, jysk version af trash-metal iblandet ikke så lidt dødsmetal, og forsanger Jacob Bredahl er så tilpas ukompliceret, at jeg vil headbange mig tilbage til dengang, jeg stod og svedte bas-licks i et øvelokale i Vestjylland. Fee’, som de siger i Århus.

Fødderne er nok til noget mindst lige så bastant efter Hatesphere, og her kommer Spank Rock på banen.
Bas-mesteren Armani XXXchange og rapperen Spankrock er ikke for fine til at indrømme, at deres musikalske ambitioner har Røvrystestræde og Basvænget som sidegader, og jeg er, ligesom mange var det efter deres nylige koncert på Rust, klar på en rystetur. Det bliver helt sikkert festligt. Spank Rock spiller på Pavilion klokken 19.

Herefter er det blevet tid til det tætteste, festivalen kommer på et boyband: sammenskudsgildet The Raconteurs med Jack White og Brendan Benson i front. Deres koncert på Odeon scenen klokken 20.15 bliver med garanti overrendt, men det kan ikke holde mig væk. Jeg vil dog håbe, at de får fyret tilpas mange af deres lifligt sommerlige rocksange af inden klokken 21, hvor festivalen for mit vedkommende skal afsluttes på Pavilion.
Og forhåbentligt leverer Animal Collective en skovbundspsykedelisk oplevelse, der får lov til at prikke og stikke i resterne af mine trommehinder.De har for vane at skrue ekstra op for ekkopedalerne, og deres koncert er desværre i overhængende fare for at komme til at lide under dårlige lydforhold, men selv ikke dét kan mindske mine forventninger, da de med garanti spiller “Grass” fra sidste års så afgjort bedste plade, Feels. Og så er det ellers tilbage til lejren for at redde mit telt fra de tossede punkeres hærgen.

Leave a Reply