Nyheder

Musikfilm på CPH:DOX

Om to ugers tid lyder startskuddet til den fjerde udgave af dokumentarfilm-festivalen CHP:DOX – og traditionen tro er der også gode musikfilm på programmet.

“Fra hip hop over industrial til euro electronica. Og fra electro-pop over britpop og rock til østafrikansk new style.”

Således lyder den vidtspændende beskrivelse af dokumentarfilm-festivalen CPH:DOX’s musikalske hjørne. I perioden 10.-19. november byder CPH:DOX på 12 musikfilm samlet under overskriften “Sound & Vision.”

Ambitionen fra arrangørernes side er ikke overraskende en varieret profil. Derfor indeholder programmet både det brede og det smalle.

Heriblandt bydes der på Julien Temples fine film om Glastonbury. Filmen, der bærer samme navn som festivalen, er en historisk fortælling med masser af spændende arkivmateriale såvel som nyere koncertoptagelser.

Koncertfilmen med Beastie Boys – Awesome: I Fuckin’ Shot That! – er også bemærkelsesværdig i sin leg med formatet. Den er filmet af over 50 kameraer, der blev delt ud til publikum med beskeden om at lade kameraet køre, uanset hvad der ville ske. Mon ikke man kan forvente et rystet billede eller to?

Programmet indeholder også et portræt af Leonard Cohen med den passende titel I’m Your Man. Filmen kigger forbi en hyldestkoncert fra Sydney og væves yderligere sammen af interviews med Cohen og arkivmateriale fra hans ungdomstid.

CPH:DOX lokker desuden med film om Pet Shop Boys, Police, punkhistorie og meget mere. Se hele programmet og læs om alle filmene på CPH:DOX’ hjemmeside.

Leave a Reply