Nyheder

August-koncerter: Fra Tivoli over Vega til Nordhavn og Malmø

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Undertoner giver dig: august.

Efter en juli, hvor alt handlede om Roskilde Festival, er der igen koncerter at anbefale rundt omkring i Sommerdanmark. Både store og små festivaler disker op med interessant livemusik – lige fra Skanderborg til Bork Havn.

Jonathan Donahue, Mercury Rev

Men Undertoner har fået nok af at skrive om festivaltelte og lunkent øl, så i stedet vil vi starte august i Tivoli. Her er årets fredagsrock-navn helt ubestridt The Flaming Lips. Sidste års koncert på Roskilde var fyldt med konfetti og mærkelig udklædning på scenen – perfekt til Tivoli. Den sikkert festlige koncert foregår på Plænen fredag d. 8. august.

En anelse festivalstemning sniger sig nu alligevel ind d. 9. og 10. august, hvor BeatDay08 afholdes ved Docken i den københavnske Nordhavn. Festivalen er vokset; ud over de nu to dage, festivalen varer, er der i år tre scener og 18 bands. Og hvilke bands! Førstedagen har de store hovednavne Mercury Rev og Sigur Rös, der i sig selv er billetten værd. Den 29. september barsler Mercury Rev i øvrigt med hele to albums, Snowflake Midnight og Strange Attractor, hvoraf sidstnævnte udgives gratis som mp3-album via bandets hjemmeside. På BeatDay kan man sikkert få en forsmag. Fra det danske er bl.a. The Kissaway Trail, Dúné og Figurines repræsenteret på lørdagsprogrammet. Søndagen er heller ikke helt tosset, men har en anden musikalsk profil med navne som Thåström, Amy Macdonald, Yoav og Tina Dickow.

Næste punkt på augustkalenderen er de amerikanske melankolikere The National, der efter to koncertsucceser sidste år nu vender tilbage til Danmark. Mandag d. 11. besøger de Store Vega med det danske band Cody som opvarmning. En ekstrakoncert er blevet arrangeret samme sted dagen efter, d. 12., med Efterklang som opvarmningsband. Efterklang følger The National til Århus, nærmere betegnet Train, onsdag d. 13. august.

Mellem d. 15.og 22. august er det værd at tage over Øresundsbroen og besøge Malmø-festivalen, der er Sveriges største byfestival. Der er altid god stemning med folkefest, mad, musik, kultur og meget mere, alt sammen gratis. Et af de største navne på plakaten er Kaizers Orchestra, men der er også mulighed for at nyde canadisk elektropop fra Junior Boys eller festlige løjer fra Familjen og Slagsmålsklubben, der begge spillede op til dans for nylig på Roskilde. Du kan også kaste dig ud i dødsrock med Opeth eller skatepunk fra 90’erne med Millencolin. Som noget nyt i år rykker en lille del af København også til Sverige under Malmø-festivalen. I Little Copenhagen kan man om lørdagen opleve københavnsk musik, design, kunst og mad. Se hele programmet her.

Følg løbende med i de anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply