Plader

Silver Gleaming Sound Machine: All Tomorrow’s Gardens

Århusianske Silver Gleaming Sound Maschine udgiver her seks numre, der viser, at de har, hvad der skal til for at skabe sig et navn på den danske – og senere måske den internationale – musikscene.

Selv beskriver Silver Gleaming Sound Machine deres musik som krautpop – en blanding af 70’er-krautrock og 60’er-pop. To genrer der, trods de er vidt forskellige, fungerer vidunderligt sammen, når Silver Gleaming Sound Machine kombinerer dem og skaber deres eget lækkert-dunkle og mystiske univers. Et univers, man som lytter lynhurtigt suges ind i, som får tankerne til at flyve i retning af verdens fjerneste afkroge og får én til at forsvinde ind i sit eget lille eventyr.

For Silver Gleaming Sound Machine kan deres musikalske karriere ligeledes nemt gå hen og blive et lille eventyr. De har nemlig utrolig meget at byde på, og en musikalsk karriere, i Danmark såvel som i det store udland, burde med All Tomorrow’s Gardens være inden for rækkevidde. Bandet stillede i år op til P3’s “Karrierekanon” med nummeret “Drunken Hearts Get Hung All Over Town”, hvor præmien var spilletid på P3, koncerter rundt om i landet og professionel coaching til hjælp på vejen mod stjernerne.

Desværre løb Silver Gleaming Sound Machine ikke af med hovedpræmien. På den anden side har bandet talent nok til, at de på trods af dette langtfra vil blive overset; lytterne skal nok få øjnene op for den århusianske kvartet, med eller uden den ekstra hjælp fra P3. De er nemlig musikalsk nyskabende i deres musikalske udsigelse og har det ekstra, der skal til for at kunne skille sig ud fra den konstant voksende mængde af nye talentfulde bands med drømme om den helt store succes.

Der er nemlig ingen tvivl om, at der herhjemme har været en lind strøm af nye bands med stort musikalsk potentiale inde for de sidste par år. Desværre er tendensen, at de fleste ikke formår at slå igennem på den internationale scene, måske fordi det kræver noget ud over det sædvanlige at kunne gøre dette, når man kommer fra et lille land som Danmark. Man skal have så meget talent og musikalsk opfindsomhed, at man kan konkurrere med store kunstnere, der ofte har langt større markedsføringsressourcer, end det er muligt at stille med som dansk band. Det jo således, at store markedsføringsbudgetter som bekendt kan betyde langt mere for den enkelte kunstners succes end dennes talent, hvilket vi efterhånden har set flere eksempler på inden for popgenren.

Jeg tror dog ikke på, at SGSM forsvinder i mængden. Deres eventyrligt dunkle og anderledes poprock er i mine øjne så talentfuld og veludført, at de netop kan blive et af de få bands, der kan fange omverdenens opmærksomhed, uanset hvilket budget de lægger for dagen. All Tomorrow’s Gardens har i sandhed efterladt mig sulten efter mere.

★★★★★☆

2 kommentarer

Leave a Reply