Plader

The Skygreen Leopards: Gorgeous Johnny

Skal man male et billede af Gorgeous Johnny, må det blive af et folkevognsrugbrød med et kæmpe peace-tegn på siden. Det var muligvis det helt store for 40 år siden, men The Skygreen Leopards kommer altså aldrig på Woodstock.

The Skygreen Leopards er mestendels en syret hippie-folkjamduo bestående af Donovan Quinn og Glenn Donaldson, der beder om lidt hjælp hist og pist. En duo, der, modsat visse af referencerne, ikke dyrker det indadvendte og mørke, men i stedet spiller med charme, varme og ‘feel good’-tendenser i et noget broget lydbillede. Her emmer det af 60’er-syretrip, pandebånd, blomster og løsthængende tøj. Langt hår, store briller og kassebukser.

Gorgeous Johnny er et stort V-tegn tilsat musik, og det er meget behageligt at lytte til, MEN det drukner desværre også i noget, der minder om ligegyldighedernes flodbølge, for uanset hvad, kommer man ikke på noget syretrip eller nogen mental flyvetur af at lytte til pladens 14 sange. Det ville være befriende, at man kunne få en svævetur på regnbuen, men her rækker duoens kreativitet i komposition og arrangement desværre ikke.

Der er ellers nok rustikke og organiske tiltag i instrumentering og sang. Sangene beriges af spindelvævstynde vokaler, smukke akustiske/elektroniske guitarer og mumlende orgeltoner. Men det løftes aldrig op over middelmådigheden, for det er umuligt at adskille sangene fra hinanden. Bortset fra den instrumentale åbner “Johnny’s Theme” er det som at lytte til én lang sang, der ikke veksler mere end kursen på euro gennem 2009.

Det er oprigtig talt svært at finde plads til The Skygreen Leopards i den sparsomme tid, man har til at lytte til musik, og jeg spår, at man alt for let kommer til at se bort fra Gorgeous Johnny, når man enten laver sin daglige playliste eller finder en stak plader, der skal pløjes igennem afspilleren.

Der findes efterhånden så meget godt musik, man kan lytte til. Der kommer hele tiden nye, spændende bands på tapetet, og der er hele tiden de gamle kendinge, som kommer med nye input. Her kommer The Skygreen Leopards i klemme og må forblive en parentes i 2009.

★★★☆☆☆

Lyt til “Dixie Cups in the Dead Grass”:
[audio:http://www.scjag.com/mp3/jag/dixiecupsinthedeadgrass.mp3]

Leave a Reply