Nyheder

Jay Reatard er død – R.I.P

Skrevet af Martin Thimes

Den amerikanske punkmusiker Jimmy Lee Lindsey – aka Jay Reatard – er død i nat, amerikansk tid. Det fortæller hans amerikanske pladeselskab Matador Records.

Jay Reatard blev 29 år gammel

Jay Reatard blev 29 år gammel

Den amerikanske punkmusiker Jimmy Lee Lindsey – aka Jay Reatard – er død i nat, amerikansk tid. Det fortæller hans amerikanske pladeselskab Matador Records. Jay Reatard blev 29 år gammel.

Arbejdsiver
Jay Reatard nåede at udgive en sand hvirvelvind af plader. Hans første udgivelser begyndte at dukke op i 1998, og siden blev det til plader med bands som The Reatards, The Lost Sounds, Nervous Patterns og Angry Angels.

I de senere år udgav Jay Reatard plader under eget navn. Først udkom den mesterlige Blood Visions i 2006. Med sin særegne blanding af urinstinktspunk og diskant new-wave gav den Jay Reatard en pladekontrakt med Matador Records. Han nåede at udsende en række 7″-singler, som blev samlet på to opsamlinger i løbet af 2008. Senest udkom Watch Me Fall i sommeren 2009.

Dødsårsag endnu ukendt
Ifølge de første udtalelser fra politiet i Memphis er det endnu uvist, hvad der er  skyld i Jay Reatards alt for tidlige død.

Ofte gæst i Danmark
Danmark nåede at have besøg af Jay Reatard adskillige gange. Det hele begyndte på baren Sway i Århus i 2005, og senere nåede han at spille både på Musikcaféen i Århus, Roskilde Festival samt Loppen og Vega i København. Sidst han var i Danmark, gav han to koncerter med de århusianske musikere Anders Thode og Jacob Elving fra Cola Freaks på henholdsvis bas og trommer. De nåede også at spille en række koncerter med Jay i efteråret 2009 i Europa og USA. Blandt andet som opvarmning for Pixies.

Jay Reatard var med sin arbejdsiver og produktivitet godt på vej mod at blive et ikon for en ny generation af D.I.Y-punkere med hang til gode melodier.

Og på trods af de mange offentlige skænderier med bandmedlemmer, slagssmål og generel kaos omkring ham, så har han efterladt et imponerende varieret og inspirerende musikalsk værk. Noget de færreste opnår på et helt liv.

2 kommentarer

  • Det er noget pis. Her spilles Reatard-plader – højt og længe. Gudskelov for arbejdsiveren – det efterlader heldigvis en musikalsk arv som de endnu uindviede kan gå i gang med og vi andre fortsat kan glæde os over.

    Æret være hans minde – han vil blive savnet!

Leave a Reply