Plader

Beady Eye: Different Gear, Still Speeding

Det har skullet gå stærkt for Liam Gallagher med at komme ud af Oasis’ skygge. Desværre virker det, som om det er gået en tand for hurtigt, og derfor er Beady Eyes debut heller ikke mere end en intetsigende metervare-rockplade.

Fortiden fornægter sig ikke. Det plejer man vist at sige, og det gør sig også gældende på Different Gear, Still Speeding, der er titlen på Beady Eyes debutalbum. Hvad der er så different, ved det nye gear, er ikke til at sige. Men ja, der bliver stadig kørt stærkt, som der gjorde i de glade Oasis-dage. Og det er ret kedeligt.

Guitar, trommer og en insisterende vokal kommer man ellers langt med, men ikke her. Det bliver nemlig hurtigt ensformigt, og der er ikke tidspunkter, hvor du pludselig stopper op og tænker: »Det her rykker for hårdt.«

Det er ikke, fordi sangene fejler det store. Det er standard-rocksange, men så desværre heller ikke mere end det. Det virker, som om Liam Gallagher, Gem Archer, Andy Bell og Chris Sharrock, der alle fire har en fortid i Oasis, har fundet en opskrift på, hvordan man skriver den samme sang igen og igen. Og så har de ellers indspillet pladen hurtigst muligt, som de også forklarer i den medfølgende pressemeddelelse.

Der er altså ikke meget variation i løbet af de næsten 52 lange minutter, pladen varer. Det er gængs britrock, og det er jo også ganske fint, men der tilføjes ikke noget nyt til den scene, og egentlig kunne man lige så godt sætte sig en Oasis-plade på. Different Gear, Still Speeding har ikke noget at byde på, som ikke kunne høres hos Oasis, selvom man måske har hørt deres plader 1000 gange hjemme på teenageværelset.

Jeg havde ikke nogle forventninger til Beady Eye. Jeg håbede bare, at de ville spille rock. Det ønske har jeg da også fået opfyldt, for det er gedigen rock, som min far kunne have lavet det eller lyttet til. Men der stopper det så også. Hvis man er Oasis-fanboi, er der muligvis noget at komme efter, men hvis ikke sker der ikke noget ved at gå uden om denne plade, næste gang du står og skal købe musik. For der er vitterlig tale om en opfindsom og intetsigende plade. Præcis som denne anmeldelse.

★★½☆☆☆

Leave a Reply