Nyheder

The Black Keys færdiggør syvende album

Skrevet af Ditte Ingwersen

Sidste år roste vi The Black Keys’ album Brothers. Nu er der nyt materiale på vej fra duoen.

The Black Keys varsler et nyt album senere på året.

Den amerikanske bluesrock-duo fra Ohio, The Black Keys, er i studiet for at færdiggøre deres syvende album, der vil blive udgivet senere på året.

Det er 16 måneder siden, at The Black Keys udgav deres anmelderroste album Brothers – et album, der for alvor beviste, hvad de to medlemmer kan præstere, når de er bedst.

Brothers hentede bl.a. en Grammy hjem for ”Best Alternative Music Album” og solgte over 73.000 eksemplarer allerede i den første uge, hvilket placerede albummet på en tredje-plads på Billboard Album Chart i USA – deres bedste placering til dato. Yderligere kårede det amerikanske musikmagasin Rolling Stone Magazine Brothers til at være det næstbedste album i 2010.

Til forskel fra Brothers, som er et album med 15 relativt tilbagelænede sange – der placerer sig i blues- og rockgenren – bliver The Black Keys’ næste album ifølge duoen selv en del anderledes.

Forsanger og guitarist Dan Auerbach udtaler i et interview til Spin, at gruppen bl.a. har hentet musikalsk inspiration hos bands som the Clash og The Cramps og dyrket genrer som rockabilly og garagerock. De nye sange er upbeat og energiske; faktisk så energiske, at Auerbach er nervøs for, at han ikke formår at spille så hurtigt live, som han gør på indspilningen.

Albummet  er blevet optaget i Auerbachs studie i Nashville og har endnu engang fået besøg af produceren Danger Mouse (Gnarls Barkley, Broken Bells, The Shins).

Leave a Reply