Nyheder

Undertoners guide til NorthSide 2015

Skrevet af Niklas Kiær

NorthSide Festival 2015 står for døren. Tredagesfestivalen løber fra den 12.-14. juni, og Undertoner står selvfølgelig klar til at guide dig til den bedst mulige festivaloplevelse i det aarhusianske.

northside25Den danske festivalsæson er endelig over os. Solen står højt på himlen og den aarhusianske festival NorthSide begynder sin 6. sæson fredag den 12. juni. Siden startåret i 2010 er det gået stærkt for festivalen. For tredje år i træk har de meldt udsolgt på partoutbilletter, og besøgstallet er steget fra 5.000 det første år til 35.000 i år. Undertoner vil selvfølgelig bringe anmeldelser af de mest spændende koncerter løbende, men inden da er her en introduktion til årets program.

De 35.000 gæster kan se frem til et NorthSide med 41 koncerter fordelt over de tre spilledage. Som altid har festivalen prioriteret de store indierocknavne og byder således fredag på albumaktuelle Death Cab for Cutie, der på trods af en skuffet Undertoner-anmeldelse, nok skal få crowdpleaset deres mange danske fans, og electrorockerne Alt-J, der besøger festivalen for anden gang efter deres koncert i 2013. Lørdag pryder androgyne Placebo og rutinerede Antony & the Johnsons plakaten, hvor det bliver spændende at høre, om forsanger Antony Hegarty spiller noget af sit kommende soloprojekt Anohni. Festivalens sidste dag bringer den sarkastiske og eklektiske John Grant og de helt store scoops på banen i form af Interpol, som vi var så privilegerede at snakke med på Roskilde sidste år, og blues-favoritterne fra The Black Keys, der kommer med deres perlerække af anmelderroste plader.

Resten af programmet byder både på spændende debutanter og rutinerede, gamle helte. Fredagens spirer i form af Earl Sweatshirt og FKA twigs har fællestræk i deres tunge beats og skæve rytmer. Med et nyt album i ryggen skal den talentfulde rapper se, om han kan overgå den stabile præstation fra sidste års Roskilde Festival, mens FKA twigs forhåbentligt har fået et backing band, der matcher sit eget sublime scenetække efter en rodet koncert sidste år. Lørdag er præget af rockens ‘up and coming’ med de danske læderjakke-beklædte Go Go Berlin som åbningskoncert. Den feminine vildskab kommer i højsædet hen mod aftenen, når de energiske postpunkere Savages, der virkelig fik imponeret, sidst de besøgte landet, spiller op og efterfølges af endnu et attitudefyldt London-band i form af Wolf Alice, der formentlig giver en smagsprøve på deres kommende debutalbum.

De mest spændende bookinger på årets NorthSide er dog de føromtalte gamle helte, og dem er der også en del af. Fredag besøger Wu-Tang Clan Danmark for anden gang på kun tre år, men der er allerede rygter om, at RZA, Raekwon og Method Man ikke møder op, så man kan desværre tvivle på, om de kan ramme det høje niveau fra festivalen Vanguard i 2013. Også 90’er-darlingerne Incubus og discodronningen Grace Jones pryder fredagens koncerter med et element af uvished, som klæder festivalens ellers lidt sikre program. Lørdag spiller 30-års jubilarerne The Jesus and Mary Chain op til støj for første gang i Danmark siden 1998 og efterfølges af næsten lige så rutinerede Underworld, som helt sikkert lukker lørdag med et brag en technofest.

Se det fulde program her, og følg med i alle Undertoners anmeldelser fra festivalen her. Vi ses i Ådalen!

Leave a Reply