Nyheder

Ugens Undergrund: Marlequin

Ugens Undergrund byder hver mandag på ny musik støvet frem fra den danske undergrund. I denne uge spirer Marlequin frem fra skovbunden med velkomponeret elektro-pop.

Marlequin er et nyt, spirende soloprojekt fra den unge Theis Vesterløkke. Projeketet tog form i august 2011, og var i dette forår blandt de 14 finalister i P3’s Karrierekanon. Så at sige et fremskridende projekt og ikke uden grund: Marlequin leverer glimrende elektro-pop med stor hang til svævende synths.

Juryen bag Karrierekanonen beskrev projektet som følgende:

En ung og upoleret fyr, som virkelig har fanget tidens sound – i nummeret ‘As I say’ gemmer sig reminiscenser fra såvel Bon Iver som When Saint Go Machine, men musikken lyder i høj grad som sin egen. Bag aliaset Marlequin gemmer sig et stort potentiale for intelligente pop-perler og produktionen er både velovervejet, kløgtig og personlig.”

At musikken er sin egen, må jeg give juryen ret i. Generelt vil jeg dog ikke mene, at sammenligningen med When Saints Go Machines elektroniske univers stemmer fuldt overens, da Marlequin genremæssigt kredser langt mere omkring de poppede melodier. Inspirationen fra When Saints Go Machine er derimod tydeligere i Marlequins musikalske opbygning og produktion.

Singlen “As I Say” byder på drømmende elektroniske beats og inviterer lytteren ind i et solbeskinnet refleksionsunivers. Musikken starter med pulserende synths og udvikler sig til en kaskade af lag på lag synths støttet op af en karakteriserende vokal. Kompositionen er vellykket med en overraskende lethed over sig, og brugen af luftige effekter samt falset tilføjer musikken en melodiøs energi.

Du kan opleve Marlequin live med band allerede på lørdag den 12. maj til dette års Mejlgade for Mangfoldighed i Århus, hvor navne som Waldo and Marsha og Roskilde-aktuelle Linkoban også optræder.

I mellemtiden kan du lytte til to udspil fra den unge kunster nedenfor:

Leave a Reply