Anbefalet

Jakob Bro anbefaler

Jakob Bro og Thomas Knak. Foto: Lasse Bech Martinussen
Skrevet af Redaktionen

Undertoner har bedt den koncertaktuelle jazzguitarist Jakob Bro om at anbefale den musik, der roterer på hjemmeanlægget i øjeblikket. Læs her om bl.a. Arvo Pärt, Brian Eno og Mark Hollis.

På torsdag d. 1. november og lørdag  d. 3. november spiller Jakob Bro og Thomas Knak atter sammen i deres Bro/Knak-konstellation, som de også gjorde det på Roskilde i år. Den danske, elektroniske duo Graf er netop blevet offentliggjort som opvarmning til lørdagskoncerten på Jazzhouse i København. Undertoner har bedt Jakob Bro anbefale den musik, han lytter til i øjeblikket.

Arvo Pärt: Alina (1999)

Enkelt og smuk… Jeg er meget inspireret af Arvo Pärts plader for tiden. Det er ikke kun Alina, som jeg lytter til, men det er den seneste af hans plader, jeg har købt, og derfor den, der roterer mest for tiden. Han er en utrolig komponist, som jeg varmt anbefaler.

Craig Taborn: Avenging Angel (2011)

Solo klaver. Virkelig god plade. Køb den og lyt til den igen og igen – det gjorde jeg, og den åbner sig hele tiden mere og mere op, danner nye billeder og fortæller nye historier.

Keith Jarrett: Sleeper (1979)

En nyudgivelse af bandet med Jon Christensen, Jan Garbarek, Palle Danielsson og Keith Jarrett fra Japan i 1979. Fantastisk musik. Energien er helt utrolig, og der er en masse plads til rytmegruppen på denne liveindspilning, hvilket jeg godt kan lide. Til dem, som ikke kender dette band, så har de indspillet en masse fantastiske plader: Personal Mountains, Nude Ants, My Song

Mark Hollis: Mark Hollis (1998)

Jeg er stor fan af Mark Hollis generelt. De ting, han lavede med Talk Talk var fantastiske. Hans soloplade er ligeså fantastisk. Klaver, sang, akustiske guitarer, klarinetter… Meget varm lyd på pladen. Man kan fornemme det rum, som musikken er optaget i –rummets stemning og akustik – en meget speciel plade for mig.

Brian Eno: Music for Airports (1978)

Dette var en af de første Eno plader jeg lyttede til og jeg har været fan lige siden. Tjek denne plade ud og så kan man derfra gå videre til Discreet Music som også er en genial plade. Eno åbnede på mange måder mine ører op for minimalisme indenfor musikken.

Leo Brouwer/Elena Papandreou: Guitar Music (2001)

Leo Brouwer er en cubansk klassisk guitarist og komponist. Det tager tid at komme ind i hans univers, men når musikken først åbner sig op, er der et hav af smukke farver og klange at hente. Nuancerne i den måde, han skriver til guitar har virkelig givet mig en forståelse for instrumentets muligheder.

Andrés Segovia Federico: ”Contemplation” (Moreno Torroba)

Dette er et klip fra youtube, jeg elsker. Andrés Segovia var et fænomen på guitar, og han er en stor inspiration for mig.

Leave a Reply