Nyheder

Islandske Disa udgiver første single

Skrevet af Durita Dybczak

Islands nyeste musikskud på stammen hedder Disa og er nu ude med førstesinglen ”Sun”. Den 25-årige sangerinde fortryller lytteren med sin karakteristiske, varme og æteriske vokal


Islands nyeste skud på stammen hedder Disa og er nu ude med førstesinglen ”Sun”. Den 25-årige sangerinde fortryller lytteren med sin karakteristiske, varme og æteriske vokal, der sammen med den kølige, elektroniske produktion skaber en dejlig harmonisk oplevelse. Nummeret har en meditativ stemning over sig på grund af den sparsomme instrumentering og melodierne, der væver sig ind og ud af hinanden. Med sit langsomme tempo, den repetitive synthesizer og de distinkte vokaler bevæger “Sun” sig i et mørkt og eksperimenterende univers.

Disa er blevet sammenlignet med navne som Björk og Fever Ray, men for Disa drejer det at skabe musik sig om at udforske og udfordre poppens grænser. Inspirationen kommer fra den vilde, skandinaviske natur, men også fra andre nutidige og alternative kunstnere som Rahat Fateh Ali Khan og Brian Eno.

Sangerinden bor nu i København, hvor hun er blevet signet af pladeselskabet Tigerspring. Disa er endnu et bevis på, at den barske islandske natur og frie omgivelser kan inspirere på en helt særlig måde og fostre imponerende kunstnerisk kreativitet. Videoen, der er lavet til nummeret ”Sun”, er instrueret af sangerinden selv. Den leger med et dystert, halvpsykedelisk skyggebillede, hvilket gør sig godt til det dragende, mørke lydbillede.

Leave a Reply