Konkurrencer

Vind billetter til Jaki Liebezeit (Can) og Burnt Friedman + Heatsick på Jazzhouse

Skrevet af Redaktionen

Oplev to af Tysklands koryfæer inden for krautrock og organisk electronica samt engelske Heatsicks fængende dansemusik, når Jazzhouse slipper de hemmelige rytmer løs. Vind billetter lige her.

Navnet Jaki Liebezeit i sig selv siger nok de færreste noget, men den tyske krautrockgruppe Can, hvor Liebezeit sad bag trommerne, bør du have stiftet bekendtskab med; ellers er det om at få gang i anlægget og hørebøfferne. Sammen med den tyske electronicakunstner Burnt Friedman har Liebezeit i en årrække udgivet musik under betegnelsen ‘secret rhythms’. Det er rytmer, du ikke vil gå glip af, og derfor har Undertoner fået fat i to gange to billetter til Liebezeit og Friedmans koncert 5. september på Jazzhouse.

Liebezeit er trommemesteren, der som medstifter af Can var med til at definere lyden af krautrock og til at inspirere giganter som David Bowie og Brian Eno. Can fusionerede jazz, rock, folk, lydcollage og etniske inspirationer på nye måder. Og et af de bemærkelsesværdige træk ved gruppen er Liebezeits originale måde at tænke trommer på, med en puls, der på én gang er uhyre stram og globalt orienteret med inspiration fra både afrikansk, arabisk og indisk musik. Burnt Friedman har også rytmen i centrum, men arbejder med en meget organisk form for elektronisk musik, der på en gang er minimalistisk og varm. Oplev de to herrer sammen i videoen øverst på siden.

Derudover kan du også opleve Heatsick – alias englænderen Steven Warwick, der skaber pulserende og nærmest bevidsthedsudvidende dansemusik med udgangspunkt i et enkelt Casio-keyboard og et væld af effekter. Heatsick henter sin inspiration fra både musique concrète, psychedelia og tidlig house. Danske Badun optræder som djs mellem koncerterne.

Nok om aftenens musikalske højder. Lad os få armene ned i tastaturhøjde og svaret på den quiz. Husk at gøre det senest 1. september.

Vinderne er fundet.