Plader

Go Go Berlin: New Gold

Skrevet af Klaus Thodsen

Go Go Berlin har allerede opbygget en imponerende fanskare i hele landet. Det bliver ikke mindre imponerende, når man tænker på, det er sket uden udgivelser i ryggen. Den første er hermed ankommet, og den lever op til forventningerne.

Personligt har jeg været så heldig at opleve Go Go Berlin live en enkelt gang. Det gik for sig til dette års SPOT Festival i Aarhus, bandets hjemby, og her indtog de den store scene i et stuvende fuldt Scandinavian Center med en selvsikkerhed, man ikke ser ret ofte hos et orkester, der stadig har sin første udgivelse til gode. Ikke desto mindre leverede aarhusianerne en forrygende koncert, der i den grad lagde i kakkelovnen til mere. Og her er den så, New Gold.

Noget af det første, der slår én, når Go Go Berlin pumper ud af højtalerne, er, at det hele faktisk lyder dejligt bekendt. Der er noget god gammeldags 60’er- og 70’er-rock i de fem drenge fra Aarhus, der sender tankerne en god stak årtier tilbage i tiden.

“Darkness” er et af de numre, der klarest sender ens tanker på en tidsvandring til et ubestemmeligt tidspunkt, dengang sporvognene stadig kørte. Den pulserende energi, hele bandet her lægger for dagen, er kendetegnende for hele pladen, ligesom Go Go Berlin viser sit talent for at kreere en yderst genkendelig lyd, der alligevel er helt sin egen. En lyd, der ikke prøver for meget på at ramme fortiden, men formår at opbygge sit eget univers. En lyd, der skabes gennem de fem aarhusianeres evne til at ramme en stemning frem for at kopiere den.

New Gold byder os på 14 numre, alle mere eller mindre inden for hardrock, eller beatrock-genren. Det bliver aldrig indviklet eller svært at forstå, og der er gode  rock-tekster om smøger, piger og rock n’ roll. En stemning der rammes uhyre godt på ”Raise Your Head”, der byder på alt det, der skal til for at skabe den helt gode stemning ved ethvert rock-publikum. Der er et virkeligt fængende beat, tørre skrattende guitarer og en tekst der virkelig kan skråles med på for fuld skrue.

En af Go Go Berlins helt store styrker er frontmand og guitarist Christian Vium, der kort og godt er en fantastisk sanger. Hans hæse og energiske vokal har en imponerende styrke og giver hele pladen en autenticitet, den ikke ville kunne klare sig uden. Selvom Viums skrig i mikrofonen til tider har et nærmest smerteligt udtryk, formår han bestemt andet og mere. Det afdæmpede og følsomme “Waste of Trying” viser Go Go Berlin fra en helt anden side end den stadionrockede lyd, der ellers lægges for dagen. En helt rolig guitar sætter den eftertænksomme tone, mens Viums afslappede og stadigt hæse vokal er ramt på følelserne. “Waste of Trying” er helt klart blandt New Golds bedste skæringer og står for den ballade, enhver hardrock-plade med respekt for sig selv skal have.

New Gold er fra start til slut gennemsyret af en fortidsstemning, der ærligt talt er forfriskende. Det bliver ikke for søgt, og man får slet ikke fornemmelsen af, at aarhusianerne prøver for meget på at finde fortidens lyd. Dette er en plade med lige-ud-ad-landevejen knallertrock, der mest af alt vil skabe fest. Og selvom det ikke er noget fantastisk nummer, er “Gimme Your” som skabt til at sætte gang i folk.

Selvom 14 numre måske lige er et enkelt eller to for meget i denne omgang, skal det ikke ændre på, at Go Go Berlin mere end består med denne debut.

★★★★½☆

1 kommentar

  • Fuldstændig enig!
    Det er en virkelig fed plade og fedt at der endelig sker noget nyt på den her side af den danske rockscene!

Leave a Reply