Nyheder

Frost Festival føjer Moonface, Lucky Dragons og Sohn til programmet

Skrevet af Signe Palsøe

Vinterfestivalen føjer to introverte herrer og en excentrisk experimental-duo til programmet.

Udenfor trænger kulden sig så småt på. Det betyder, at fjerde udgave af Frost Festival nu er ved at løfte sløret for, hvilke kunstnere der til februar giver koncert på mere eller mindre særegne locations i København. Allerede i begyndelsen af november kunne folkene bag festivalen meddele, at Of Montreal kommer til byen, og siden da er Indians, Erlend Øye, The Mountains og Turboweekend ligeledes føjet til programmet.

Og nu følger næste lille håndfuld navne trop. Festivalen har netop afsløret, at Moonface, Lucky Dragons og Sohn også lægger vejen forbi hovedstaden om et par måneder.

Bag Moonface står den efterhånden særdeles erfarne Spencer Krug, der med sin medvirken i projekter som Wolf Parade, Sunset Rubdown og Frog Eyes kan betegnes som en af de tunge drenge på Canadas indiescene. Hans seneste album, Julia With Blue Jeans On, er dog usædvanligt nedbarberet i forhold til canadierens øvrige projekter. Lyt bare til smagsprøven øverst i indlægget her. Kun et flygel akkompagnerer Krugs vokal, og under hvælvingerne i et af Frosts yndlingsvenues, Koncertkirken på Nørrebro, bliver resultatet forhåbentlig både pompøst og dvælende – ligesom det var tilfældet med Nils Frahms koncert samme sted i 2012. Meget passende opvarmer Bastian Kallesøe med instrumentalt nedbarberet, men nuanceret singer/songwriter fra sit The New Spring-alias – måske med numre fra et kommende 2014-album.

Musikken bliver om muligt endnu mere introvert, når Sohn indtager Pumpehuset med sit sampleprægede greb om r’n’b og melankolske produktioner. Jovist, hans materiale bringer mindelser om de seneste års elektroniske r’n’b-bølge med James Blake som bannerfører, men Sohns lyd er mere rugende og lydfladebåren. Ligger hans Frost-koncert i forlængelse af dette års Roskilde-optræden, kan man forvente ulmende og ambient synth, der maner til fordybelse.

Lucky Dragons vil ifølge festivalen biddrage til programmet med en noget mere brugerinvolverende koncertoplevelse. Møder du op til den amerikanske experimental-duos koncert på Huset, kan du regne med at få stukket et instrument i hånden og selv måtte bidrage til at forme det endelige output af electronica, støjflader og sælsomme lyde.

Se hele festivalens foreløbige program her.

MOONFACE (CA) + SUPPORT: THE NEW SPRING
KONCERTKIRKEN
11. FEBRUAR
DØRE: KL. 19.00
SHOWTIME: KL. 20.00
PRIS: 150 KR. + GEBYR
BILLETTER: http://www.billetlugen.dk/musik/32332/moonface-/

SOHN (AT/UK)
PUMPEHUSET
1. MARTS
DØRE: KL. 20.00
SHOWTIME: KL. 21.00
PRIS: 165 KR. + GEBYR
BILLETTER: http://www.billetlugen.dk/musik/32330/sohn/

LUCKY DRAGONS
BASTARDEN, HUSET-KBH
10. MARTS
DØRE: KL. 20.00
SHOWTIME: 21.00
PRIS: 80 KR. I FORSALG / 100 KR. I DØREN
BILLETTER: http://huset.billetto.dk/lucky-dragons

Leave a Reply