Nyheder

Februar-koncerter I: Farvel Jenny, indianeren Måneansigt har dyrehjerte

Tjek Undertoners liveanbefalinger til første del af februar, hvor både Frost Festival, amerikansk kvindesynth og to svenske popdronninger sætter deres præg på koncertdanmark.

2014 er stadig relativt jomfrueligt og med massevis at koncerter foran sig. Det samme gælder for februar, hvor blandt andet Frost Festival og to svenske popdronninger sørger for liveoplevelserne. Her er Undertoners udvalgte koncerter, som vi især kan anbefale dig tage til, i første halvdel af februar 2014.

Synthpoppens svar på “The Virgin Suicides”, amerikanske Au Revoir Simone, gæster Loppen i København onsdag den 5. februar. Det er Heather D’Angelo, Erika Forster og Annie Harts tredje koncert på spillestedet, og hvis denne aften kommer til at minde om deres seneste Loppen-koncert i 2010, så er der noget at se frem til. Denne gang medbringer de sidste års Move in Spectrums, trioens fjerde album og opfølgeren til den mere melankolske 2009-udgivelse Still Night, Still Light. På den nye skive er tristessen mindre udtalt og der er endda plads til en svingom.

Moonface med lille fugl. Foto: Tero Ahonen

Canadiske Moonface har altid den lille musvit med på tour. Foto: Tero Ahonen

Sveriges seje indiedronning gone gospel gone electropop, Jenny Wilson, tager sit hårdtslående nye album Demand the Impossible! med på turné. Udover en masse koncerter i hjemlandet, optræder Wilson hele fire aftener i Danmark, nemlig 4. februar på Voxhall i Aarhus, 5. februar på Posten i Odense, 6. februar på Pitstop i Kolding og 7. februar i Store Vega i København. Du kan indtil den 4. februar nå at deltage i Undertoners konkurrence om to billetter til koncerten i hovedstaden. Wilsons koncerter plejer at være fyldt med energi og nærvær, og de seneste gange, Undertoner hørte hende, var det til fem U’er i Malmø i 2010 og til fem et halvt U på Spot Festival i Aarhus i 2011.

Februar er også måneden, hvor Frost Festival står for en væsentlig del af København (og Sjællands!) interessante koncerter. Der er mange lækkerier at finde i programmet – både gratis, udsolgte og endnu billettilgængelige arrangementer. Blandt de sidstnævnte er vinterfestivalens to 60 Minutes of…-koncerter med Indians og Sjællands Symfoniorkester, Copenhagen Phil, der sammen opfører nylavede arrangementer af Indians’ numre. Supporten er Rumpistol, der kombinerer sin electronica med klassisk musik med hjælp fra medlemmer af orkestret. Det hele kan opleves 6. februar i Konservatoriets koncertsal i det tidligere Radiohuset på Frederiksberg og 7. februar i Kulturværftet i Helsingør. Indians og Frost Festival har i øvrigt et nært forhold, da det var på Frost 2012, Indians spillede sin første koncert som support for Jonathan Johansson. Se vores fotoreportage fra den aften.

Også som en del af Frosts program optræder canadiske Moonface i Blågårds Plads’ nedlagte kirke, der nu går under navnet Koncertkirken. Moonface er lig med Spencer Krug, der tidligere har været en del af både Wolf Parade, Sunset Rubdown og Frog Eyes. Han har nu udgivet soloalbummet Julia With Blue Jeans On, som især indeholder numre med Krugs vokal og flygel. Denne kombination vil uden tvivl komme til sin ret i kirkerummet på Nørrebro tirsdag den 11. februar. Inden Moonface sætter sig til flyglet, varmer danske The New Spring det frostkolde koncertpublikum op. Der loves nye numre fra det kommende album, opfølgeren til Secret Armor.

Samme aften er der sød svensk pop i ordenes allerbedste forstand i Amager Bio, hvor Nina Persson indtager scenen. Stemmen fra The Cardigans og A Camp udgav sit først soloalbum under sit borgerlige navn den 29. januar. Animal Heart er titlen, og herfra kan man blandt andet høre ”Food for the Beast”. På albummet afslører den nu 39-årige Persson en mere hæs vokal, som hun også viste forrige sommer i Tivoli, hvor hun sammen med The Cardigans spillede deres album Gran Turismo. I den forgangne uge er Nina Persson også blevet offentliggjort som et af navnene på årets NorthSide, men du behøver altså ikke vente helt så længe med at høre sangerinden live, i hvert fald ikke hvis du befinder dig i København den 11. februar.

Du kan som altid se flere Undertoner-udvalgte koncerter i vores koncertkalender.

Leave a Reply