Koncerter

The Minds of 99, 03.05.14, SCC, Spot Festival, Aarhus

Skrevet af Martin Colerick

Med hittet ”Det er Knud som er død” er The Minds of 99 hurtigt kommet ud over rampen med deres 80’er-inspirerede rock. Deres koncert på Spot havde en energi og vilje, der beviste, at de er et af tidens måske mest talentfulde nye rockbands.

Minds of 99 pressebillede

Energisk, velspillende og med debutalbummet på vej indtog The Minds of 99 Spot Festivalens største indendørs scene. Det store Scandinavian Congress Center var godt fyldt, hvilket bevidnede bandets støt stigende popularitet. Med P3-hittet ”Det er Knud som er død” har The Minds of 99 allerede tiltrukket sig en del opmærksomhed, en opmærksomhed som er fuldt fortjent. Det seks mand store band leverede en fuldstændig stilren og tempofyldt koncert, der i den grad lover godt for det kommende album.

Bandet åbnede koncerten med deres seneste singleudspil ”Et barn af min tid”. Der var smæk på fra starten, og trommeslageren holdt et usandsynligt højt tempo uden at miste resten af bandet. Niels Brandt sang sig hurtigt varm, og hans vokal passer perfekt til The Minds of 99s 80’er-inspirerede poprock. Ikke kun forsangerens efternavn, men også deres sange leder ofte tankerne hen på et tidligt TV2 eller Kliché, men der er mere kant og bid i The Minds of 99 end i de gamle 80’er-bands. Bandet har noget andet, end de fleste andre danske rockbands anno 2014. De virker dejligt uimponerede og leverer en lyd, vi ikke har hørt en del år i dansk rock. Dette blev ikke mindst bevist med det lidt mere tunge og mørke nummer ”Tivoli” og det virkelig dejlige og mere balladeagtige ”Hurtige hænder”.

Bandet er klart bedst, når de holder et højt tempo, og den midterste del af koncerten fladede desværre en lille smule ud. Der var til tider lidt for meget baggrundsstøj, og lyden var desværre lidt mudret. Samtidig har The Minds of 99 en stor kærlighed til deres ekkolyd, særligt på vokalen. Det er en del af det samlede lydbillede og virker for det meste godt, men en gang imellem ville det være rart, hvis de åbnede mere op og droppede deres leg med ekkoet.

Men heldigvis for The Minds of 99 og publikum har bandet komponeret et fantastisk nummer som ”Det er Knud som er død”. Det gamle Tom Kristensen-digt sparkede liv i koncerten på ny, og det får nakkehårene til at rejse sig, når Niels Brandt synger: »Var jeg en rype i dag, løfted’ jeg vingen til slag«. Det er simpelthen et klassenummer, og måske også et niveau over mange af bandets andre sange. Men det kan vi først endeligt vurdere, når bandets debutalbum kommer den 12. maj. Hvis det har bare halvt så meget energi og vilje som aftenens Spot-koncert, bliver det et rigtig godt album fra et af tidens måske mest talentfulde up-coming danske rockbands.

★★★★½☆

Leave a Reply