Nyheder

Tako Lako – Forsanger og instruktør Ogi Curcic om musikfilmen “Fearless”

Stillbillede fra "Fearless".

Det energiske balkan-band er klar med en næsten 11 minutters musikfilm, der netop har vundet publikumsprisen til CPH PIX.

Stillbillede fra “Fearless”.

Tako Lako, som vi tidligere har anmeldt rosende her på Undertoner, har længe været kendt som et af de absolut stærkeste livebands i Danmark. Nu indtager de videomediet med den næsten 11 minutter lange musikfilm ”Fearless”, der allerede har vundet publikumsprisen til Music+Video 2015 på filmfestivalen CPH PIX.

Den bombastiske film, der kan beskrives som en surrealistisk sigøjner-western, er instrueret af bandets forsanger Ogi (også kendt som Ognjen) Curcic, der også er filminstruktør, når han ikke synger i Tako Lako. Hovedrollen i “Fearless” spilles af Ogis egen søster; den talentfulde skuespillerinde Danica Curcic (Stille Hjerte, Fasandræberne og Lev Stærkt).

Ogi Curcic befinder sig for tiden i Serbien for at optage endnu en film, men vi fangede ham til en snak om “Fearless”.

Hvad vil du gerne fortælle med musikvideoen?

»Mit mål med ”Fearless” var at lave en musikfilm, der fungerede på flere lag; dels det sanselige, den vilde billedside og bombastiske musik (der i øvrigt er skrevet specifikt til filmen!), dels den mere symbolske side der handler om nostalgien og oprøret. For mig handler filmen meget om forandring, om at træde ud af det statiske og ind i fremtiden – også selvom vejen dertil er fucking hård, og man aldrig rigtig kan give slip på den, man er! Det gav perfekt mening at udtrykke det i en Tako Lako-musikfilm, for det er et clash, som vi også elsker at lege med i vores musik. Mødet mellem rådne sigøjnerbeats og ravede klangflader, en blanding af selvironisk syd-partystemning og det lidt mere kølige, reflekterende.«

Det er Tako Lakos første bud på en musikvideo, selvom I har eksisteret i 8 år, og jeg har sjældent set en så ambitiøs og veludført dansk musikvideo. Nu hvor du selv er filminstruktør, hvorfor er der så gået så lang tid før, at I har lavet denne video?

»Der gik også fem år før vi udgav vores debutalbum! Ens første udgivelse skal helst sidde lige i skabet – og efter 3-4 år nåede jeg nok bare et punkt, hvor jeg tænkte: ”nu er der gået så sindssygt lang tid, at jeg er nødt lave en motherfucker-video, der kan kompensere for ventetiden!” Det var mest vigtigt af personlige grunde – jeg havde lyst til virkelig at presse mig selv til det yderste, med de midler jeg nu havde, for jeg havde ikke instrueret betydeligt store filmproduktioner før ”Fearless”. Det tog mig lidt tid at blive psykisk klar til en ’high-end’ videoproduktion som denne!«

Et gennemgående træk i Tako Lakos musik og din video er relationen til Balkan, hvor din familie kommer fra. Hvorfor har din hjemstavn så stor betydning i jeres musik og filmen?

»Jeg får tit masser af idéer til historier, musik og film, der inkorporerer Balkan og det serbiske – også selvom serbisk kultur næsten ingenting fylder i min hverdag, foruden når jeg er sammen med min serbiske familie. Måske jeg er lidt fascineret af tanken om, at det er en verden, jeg så nemt kunne have været en del af. Jeg forbinder også meget serbisk kultur med nostalgi – jeg voksede op med serbisk børne-TV, sigøjnerrock og familieture til Beograd. Det er en vildt spændende kultur, fyldt med vilde kontraster, store temperamenter og nostalgi – ting der netop fylder meget i mine historier og musik.«

Det er din egen storesøster, der spiller hovedrollen i musikvideoen. Hvordan har det været at instruere Danica?

»Superfedt! Jeg er faktisk blevet spurgt ret mange gange, om det ikke var lidt grænseoverskridende at instruere min egen søster i en så intens rolle – men det var faktisk ret befriende. Vi har meget lignende temperamenter, og vi deler rigtig mange af de samme kreative meninger om film, skuespil, osv. Det, at vi er på samme bølgelængde, gav mig frihed til at presse på under optagelserne og tænke spillet mellem hende og Asbjørn (red. skuespilleren Asbjørn Krogh Nissen) kæmpestort. Det er næsten for meget i filmen – og så alligevel ikke. For der skal sgu power på for at udtrykke et sådant voldsomt clash! Den power er hun heldigvis megadygtig til at udtrykke.«

Se den bombastiske video her:

Leave a Reply