Nyheder

Juni-koncerter II: A walk on the NorthSide med Earle inden massakre i Beirut med Ofelia

Skrevet af Camilla Grausen

Som altid kan du regne med Undertoner: Her er din guide til resten af junis vigtigste koncerter.

Anden halvdel af junis anbefalede koncertprogram er allerede i gang i Aarhus. Her er de første guitarriffs taget i Ådalen på årets NorthSide Festival. Festivalen er vokset hastigt i sin korte levetid, og varer i år tre dage, altså til og med søndag den 17. juni. Selvom Mumford & Sons måtte aflyse i sidste øjeblik, lægger det kun en lille dæmper på NorthSides flotte program, som har navne, Roskilde og Skanderborg nok kan sukke efter. Bl.a. det gendannede 90’er-indierockband The Stone Roses, Josh Homme fra Queens of the Stone Ages sideprojekt med Jesse Hughes, Eagles of Death Metal, og britiske The xx, hvis debutalbum, med en intensitet på mavepusterniveau, skaffede dem mange fans og også den prestigefyldte Mercury Prize i 2010 – ikke mindst takket være ”Islands”.

Bat for Lashes med kæle-bjørn i boksering. Se om disse kommer med på scenen på NorthSide den 17. juni.

Også britiske Natasha Khan alias Bat for Lashes er værd at tage til NorthSide for. Khan slog igennem med sin Kate Bush-inspirerede artpop med albummet Two Suns, hvis opfølger udkommer til oktober, og det er første mulighed nogensinde for at opleve hende i Danmark. I løbet af weekenden kan du læse en masse anmeldelser fra NorthSide her på Undertoner. Festivalen er endnu ikke udsolgt.

Mandag den 18. juni er det derimod tid til koncert med en levende rocklegende på Frederiksberg, når Lou Reed gæster Falconer Salen. Den nu 70-årige herre bag The Velvet Underground, en lang solokarriere og senest det omdiskuterede samarbejde med Metallica på efterårets Lulu, har unægtelig en populærmusikalsk status som kun få andre. Denne aften vil Reed spille et “rocksæt” blandet fra bagkataloget og Lulu. I skrivende stund er der stadig få ledige billetter til koncerten. Uanset om du skal af sted eller ej, så tjek lige nogle af de mange videoklip på Lou Reeds hjemmeside: bl.a. liveoptrædener med ”Waiting for the Man” i 1972 på Bataclan i Paris og ”Walk on the Wild Side” fra New York i 1983.

Hvis du missede ham sidste år på Roskilde, har du nu muligheden igen: Nashvilles Justin Townes Earle giver samme aften, den 18. juni, koncert på Train i Aarhus, og tirsdag den 19. juni i Pumpehuset i København. Earles støvede americana og folk har nu fået et skvæt retroklingende-Memphis-soul oveni på det nye album Nothing’s Gonna Change the Way You Feel About Me Now. Albummet er den unge Earles femte siden han begyndte at stå på egne ben i 2007, efter at have spillet sammen med sine berømte countryrockfar Steve Earle. Som opvarmning har han til begge koncerter gedigne svar på skandinavisk country og folk med Phil Shivers til begge koncerter samt i Aarhus: CS Nielsen, der for nyligt udsendte det overbevisende album Man of the Fall.

Er det ikke country, du har brug for, siger du? Jamen, så prøv da hellere en ordentlig omgang psykedelisk rock med The Brian Jonestown Massacre. Det amerikanske band er kendt for kaoskoncerter og vild optræden fra frontmand Anton Newcombe og jeg ved snart ikke hvor mange psykedeliske udgivelser. I Danmark kan du få en koncert med sødmefyldt og ligeledes småpsykedelisk 60’er-pop med Emma Acs med i købet. Det sker fredag den 22. juni på Voxhall i Aarhus samt lørdag den 23. juni i Amager Bio.

For nylig var Undertoners Signe Palsøe til koncert med Zach Condon og hans messingblæsertruttende kumpaner i Beirut. Det foregik til Primavera-festivalen i Barcelona, og selvom Beiruts musik med rødder dybt begravet i Østeuropa og Sydamerika er stemningsfuld som bare pokker, savnede hun den ekstra gnist og kontakt med publikum, der kunne »bringe koncerten fra det absolut jævne til det helt forrygende.« Men skal vi ikke give Beirut en chance mere? Jeg tror, det bliver bedre onsdag den 27. juni på Train i Aarhus.

En sidste anbefaling i denne omgang, vil vi meget gerne bestille solskin til. Det gælder nemlig fredagsfyraftenskoncert under åben himmel, når danske The New Spring går på scenen på Det Kgl. Teaters glimrende Ofelia Beach ved siden af Skuespilhuset i København fredag den 29. juni kl. 17. »Er man i forvejen forårskulret, er det svært ikke at holde af Bastian Kallesøe alias The New Springs nye udspil«, skrev Undertoners Nina Ulrich Østergaard i maj om The New Springs nye album Secret Armor, som hun belønnede med 5 U’er. Det gælder vist også, hvis man er sommerkulret. I hvert fald kan det testes med Kallesøes karismatiske, minimalistiske guitarpop på Ofelia Beach. Og så er det jo gratis!

Har du brug for mere koncertinspiration? Så tag et kig i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply