Koncerter

The Entrepreneurs, 29.04.16, SCC, Spot Festival, Aarhus

Skrevet af Simon Freiesleben

Det nordjyske rockorkester har spillet sig til stor liveerfaring det seneste års tid, og det kunne mærkes på flere måder under deres stort anlagte nattekoncert på Spot.

I 2015 tog The Entrepreneurs røven på den danske musikscene, da det unge band slog igennem på deres larmende energiudladninger og charmerede publikum landet over med deres fandenivoldske liveshows. Det blev til mere end 50 koncerter fordelt på både større og mindre festivaler, spillesteder og kollegiefester. Nu er det spændende at se, om de entreprenante drenge fra Thy kan holde dampen oppe og smede, mens jernet er varmt. Meget tyder på det, for der var godt pakket foran en af Spots største scener i Scandinavian Congress Center, da bandet går på som et af aftenens sidste navne klokken 01.00.

Bandet lægger hårdt ud med den fræsende kærlighedssang “It Strikes Again, Love” der vel nærmest er symptomatisk for The Entrepreneurs’ smadderromantiske variation af rock. Det er simpel, hurtig og intens rock med klare referencer til punken, uden at det dog bliver decideret punk. Dertil er det for melodiøst og poleret. Forsanger og guitarist Mathias Bertelsen navigerede fint i det støjende lydbillede med sin lyse vokal, og sammen med den konstant blændende bagbelysning på scenen gav det koncerten en æterisk karakter. Bandet lignede grangiveligt spøgelsesfigurer, som de stod badet i lys bagfra, således at man knap kunne se deres ansigter, mens de optrådte.

Efter den hårdere start ramte koncerten ret hurtigt et groove, hvor intensiteten dykkede på trods af det hårdtarbejdende band. Måske skyldes det, at jeg nu har set gruppen optræde et par gange og ikke længere bliver blæst bagover af overraskelsesmomentet? Måske skyldes det en anelse metaltræthed? The Entrepreneurs er netop ved at afslutte en turné med 19 koncerter i forbindelse med udgivelsen af deres nye EP, Tony Rominger. På trods af at bandet spiller tight sammen, så tog en længere passage domineret af hårdt trommespil og guitarstøj næsten pusten af koncerten, da den fes lidt uforløst ud i stedet for at kulminere i en kæmpe rockfest.

Men da gruppen lukkede og slukkede med numrene “Routine Lies” og “Brutal Summer”, så forsvandt tvivlen. The Entrepreneurs er ikke metaltrætte efter de mange koncerter. Det manglende element i koncertens midte var de mindeværdige melodier. Når melodierne til gengæld sidder i skabet, så er det umuligt ikke at overgive sig til The Entrepreneurs’ fandenivoldske energi og smide næverne i vejret. Bandet besidder simpelthen en rockattitude og en energi, som det er meget let at blive smittet med. I betragtning af, hvad The Entrepreneurs allerede har udgivet og deres liveshows, så er jeg ikke i tvivl om, at de stadig har plads til at vokse og udvikle deres repertoire med endnu flere iørefaldende rockhits.

★★★★☆☆

Fotos: Morten Lau-Nielsen

Leave a Reply