Nyheder

Mød Crass-forsanger på Hovedbiblioteket

Crass var et af punk-bevægelsens mest ekstreme og interessante bands. De var ikke bare snotnæsede møgunger, der ville lave noget larm og råbe “fuck systemet”. De mente det faktisk og havde en stærk politisk overbevisning. De opfordrede til direkte handling og arbejdede for dyrerettigheder og miljø og kæmpede imod racisme, krig og globalisering. Udover at spille anarchopunk dyrkede de også forskellige andre kunstarter, bl.a. graffiti, selvfølgelig også med politiske budskaber.

I år er deres debut, The Feeding of the 5000, blevet genudgivet, og bandets forsanger, Steve Ignorant, har udgivet den selvbiografiske bog “The Rest Is Propaganda”. Derfor har Hovedbiblioteket inviteret ham indenfor til et interview med Thomas Falk, der er tidligere booker i Ungdomshuset, men mikrofonen er selvfølgelig også åben for publikum. Det sker nu på lørdag, den 23. oktober kl. 20, og Ignorant spiller Crass-sange samme aften på Loppen.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger