Koncerter

Justice, 15.06.12, NorthSide Festival, Aarhus

Skrevet af Daniel Niebuhr

Xavier de Rosnay og Gaspard Augé fordrev regnen og kulden med deres imponerende liveperformance, hvor både lys, lyd og disco var med til sætte et flot punktum for en ellers regnfyldt fredag i Ådalen.

Så dér stod jeg: Ådalen i Aarhus, hvor det ene rockband efter den andet, dog med enkelte undtagelser, dagen lang havde stået i kø for at performe på årets NorthSide Festival. Indie, alternativ og det mere hårde rock havde alle konkurreret med den stadig tiltagende regn samt kulden ud på de sene aftentimer, så derfor var det selvfølgelig naturligt, at første dag skulle slutte med den franske electronica/house/m.m.-duo, Justicewait, what?

Jo, den var god nok: Efter en hel dag med rock var Gaspard Augé og Xavier de Rosnay sat til at lukke fredag aften med deres kombination af disco, funk og elektronisk house. Det var måske det navn på plakaten, der rent genremæssigt var længst fra nogen af de andre optrædende; men det var ikke nødvendigvis et minus – tværtimod. Personligt synes jeg, at deres debut, (eller Cross om man vil) fra 2007, er blandt det forrige årtis absolut bedste elektroniske udgivelser, og med Audio, Video Disco, der blev udgivet sidste år, ankommer de to franskmænd yderligere forstærket til aftenens koncert.

Da klokken så endelig havde passeret kvart over midnat, blev de første toner på den stærkt 70’er-inspirerede synthesizer slået an, og en times tour de force, der involverede noget nær samtlige Justices hits, kunne gå i gang. Der blev ikke sparet på noget som helst hverken visuelt eller lydmæssigt, hvor den ene bastunge electro/funk/disco/house-komposition gled over i den næste, og kun momentvis fik publikum tid til at holde kroppen i ro og på samme tid applaudere de franske discofrelsere.

Under “Waters of Nazareth” blev det dog til en pause af de længere, hvor Xavier til en afveksling havde forladt sit ly for regnen bag pulten for i stedet bevæge sig ud på selve scenen. Her stod han, i hvad der føltes som en evighed, helt ikonisk badet i spotlys, fastfrosset og skuende ud over det ekstatiske publikum, før der blev fortsat med de velkendte linjer fra duoens første hit, “We Are Your Friends”, hen over “Waters of Nazareths” usandsynligt distortede basriff. De var vores venner fredag aften, og publikum takkede for venskabet med at gøre området foran den grønne scene til Aarhus’ største fest.

Generelt var det debutpladen, der stod for majoriteten af sætlisten, og jeg kunne umiddelbart kun tælle to numre fra , der ikke kom i brug under aftenens koncert. Især en forlænget udgave af “D.A.N.C.E” med den ret så tydelige danseopfordring samt “Stress”, hvor det i forvejen imponerende lysshow fik lige så stor andel i koncertens storslåethed, var at finde blandt aftenens højdepunkter, der i forvejen ikke var en mangelvare under koncerten i Ådalen.

Heldigvis var der også blevet plads til “Civilization” og titelnummeret fra duoens seneste udspil, hvor sidstnævnte lukkede og slukkede lidt over en time efter koncertstart. Og med både lyd, lys og i høj grad disco satte den mere end 15 minutter lange version af “Audio, Video, Disco” et flot punktum for en aften, hvor de to franskmænd holdt kulden og dagens nu allerede glemte uvejr væk og cementerede deres plads som et af verdens absolut mest ekstravagante og suveræne, elektroniske liveartister.

★★★★★☆

Fotos: Mathias Laurvig, LiveShot.dk

Skriv et svar