Nyheder

Playliste: Gossip i Store Vega

Skrevet af Siri Holm

Karismatiske Beth Ditto og resten af postpunk/indierock-bandet Gossip lægger torsdag vejen forbi Store Vega. Du kan varme op til koncerten med en kort introduktion til bandet og en playliste med nogle af deres stærkeste numre.

Karismatiske Beth Ditto og resten af postpunk/indierock-bandet Gossip debuterede ved årtusindskiftet med albummet That’s Not What I Heard og har siden udgivet tre fuldlængdealbums, som i år blev fulgt op af endnu et, A Joyful Noise.

Trioen udfolder sig på takter og toner af bl.a. bluesrock, flabet disko og punkelementer, og generelt er Gossips numre et sammensurium af genrer. Med årene har gruppen bevæget sig i en mere poppet retning, og ift. det hit-loadede album Music for Men indeholder det nyeste album en række numre, hvor polerkluden ifølge min smag har været ovre et par gange for meget, og Gossip har tabt dele af deres attitudeprægede garage-image på de skrå brædder.

I 2009 besøgte den amerikanske trio Lille Vega i København, og i sommer gav de koncert på Orange Scene på årets Roskilde Festival. Den 15. november rykker gruppen ind i Store Vegas lokaler, og med et bagkatalog af deres type, bliver der nok disket op med numre for enhver smag. Inden koncerten i Store Vega i København kan du her lægge ører til, hvad jeg synes er nogle af Gossips stærkeste numre.

Om skribenten

Siri Holm

Musik har været en fast ingrediens i min dagligdag, så længe jeg husker.
Jeg husker, at mine forældre lystigt sang med på blandt andre The Beatles, Jimmy Hendrix og Kate Bush hjemme i stuen, og at min bror og jeg skrålede ”Du vilde karamel” til Kinks’ ”You Really Got Me”. I de tidlige teenageår, introducerede min bror mig for bands som Nirvana, Green Day og The Smashing Pumpkins, som løbende blev overhalet af identitetskrise-perioder med Spice Girls og Peter Andre eller lignende. Da jeg i 2007 fik åbnet ørene for danske Turboweekend fik jeg en seriøs interesse i elektropop/-rock, og har siden brugt en del tid på at undersøge netop det univers og holde mig opdateret med nye såvel som mere etablerede danske og udenlandske kunstnere inden for dette felt.
Jeg hører egentlig mange forskellige genrer og meget forskelligt musik, specielt elektronisk, indie og rap, men jeg må indrømme, at jeg ville trille grædende ind under dynen hver aften, hvis der kun fandtes dansk-top og countrytoner.

Skriv et svar