Nyheder

Playliste: Brooklyn

Det er efterhånden ingen hemmelighed, at Brooklyn er en af planetens mest interessante musikalske smeltedigeler. Her får du en playliste, der opsummerer nogle af bydelens musikalske højdepunkter.

Brooklyn er den del af New York, der har flest indbyggere. Omkring 2,5 millioner mennesker bor og har deres daglige liv her. Med en så stor forsamling mennesker opstår naturligvis kreative miljøer, og her er Brooklyn i en klasse for sig. Ligesom vi i Danmark har Nørrebro og Christianshavn som en slags kreative midtpunkter for tiden, blomstrer det frodigt fra Brooklyns altid smukke og grønne skud. Nye bands bliver ved med at poppe op, og bydelens allerede veletablerede navne bliver ved med at imponere. For nylig har vi set Grizzly Bear, Animal Collective og Dirty Projectors endnu en gang begå yderst vellykkede plader, ligesom nye navne som TEEN og Friends giver deres indsmigrende musikalske besyv med.

Ud over at Brooklyn fostrer talentfulde bands, er der en imponerende diversitet i bydelens musikalske output. Godt nok er meget af musikken indie og selvgjort, men genremæssigt er det en ren tour de force. Lækker synthpop, tåget shoegazer, iderig, alternativ rock, skarp hiphop, sindsoprivende, psykedelisk pop, ligefrem rock og jeg kunne blive ved i en lang pløre. Det vil jeg dog lade være med og i stedet give ordet til musikken, der overbeviser om, at Brooklyn er stedet, hvor man skal holde kikkerten for øjet.

Leave a Reply