Nyheder

Uhørt offentliggør de 15 første navne

Skrevet af Anna Møller

Den københavnske vækstlagetsfestival Uhørt har netop offentliggjort de første 15 navne, og der er alt fra aarhusiansk hiphop til feministisk indiefolk på programmet.

uhørtDe første 15 bands til tredje udgave af festivalen Uhørt er netop blevet offentliggjort. Og hvad er Uhørt så? Jo, Uhørt er en musikfestival for det danske vækstlag og er samtidig skabt af aktører fra vækstlaget. Den finder sted blandt nedlagte fabrikker, værftshaller og betonkonstruktioner på Refshaleøen den 7.-8. august 2015, og udover at blive eksponeret for de ca. 3000 festivalgæster, der deltager, vil de ca. 40 bands og solister efterfølgende få individuel feedback, råd og vejledning på deres koncerter fra coaches.

Alle de ansøgende bands er grovsorteret af Uhørt, og det endelige lineup er valgt af et lytteudvalg, som Undertoners koncertredaktør Camilla Grausen bl.a. har siddet med i. Og så til de første 15 navne. Enjoy!

Manus Nigra er trippet hiphop fra Aarhus bestående af Ham Den Lange og Fönix Swab.
Whores & Thieves spiller hårdtslående, dyster rock.
Møl spiller shoegazende metal med en postrocket storladenhed over sig.
The Entrepreneurs spiller støjrock med punkede og postrockede tråde og tekster om den gode gamle kærlighed.

Borneland er en dj-duo bestående af to brødre, der især remixer og producerer popnumre.
F.M.K. er forkortelsen for Fuck Marry Kill, og bag navnet gemmer sig medlemmer fra blandt andet Nelson Can og Cherry Overdrive. Musikken er rå, punket og garage.
Det Kønne Kartel er en folkkvartet, der gennem vokalharmonier og akustisk guitar cirkulerer om bl.a. kønsproblematikker.

The New Investors spiller indiepop med psykedeliske og surf-undertoner.
PALA spiller tempofyldt og dansabel pop.
Mund de Carlo er dansk rap med overskudsflow og gennemarbejdede vers.
Dør nr. 13 er opkaldt efter en makaber Tivoliforlystelse fra 90’erne, og gruppens musik blander frit elementer af garage, psych, stoner, folk, blues og punk med mørkrandet dansk lyrik.

It’s a Synth spiller elektronisk pop med – ikke overraskende – masser af synth.
Jet Black spiller beskidt garagepunk med fuzz og larm.
Kejthåndet gør sig i dansksproget, elektronisk pop og smarte overskæg.
Solotone er navnet på Kristjan Thors soloprojekt, der kan beskrives som elektronisk og alternativ powerpop.

Uhørt finder sted på Refshaleøen i København anden weekend i august.

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar